Maturitní zkoušky více
MENU více

Hokejové utkání maturanti vs. učitelé ve fotografiích

Publikováno: 16. 1. 2013

Fotogalerie z tradičního prosincového hokejového „utkání století tisíciletí“.

foto: Jan Pelikán

MATURANTI 7:11 UČITELÉ

Ve čtvrtek 20.12.2012 se konalo tradiční utkání mezi hokejovými legendami z řad učitelů a vycházejícími hvězdičkami z řad studentů a že přívlastek vycházející je opravdu na místě dokládá i to, že celý tým studentů byli jako každoročně maturanti. Letošní utkání maturanti pojali jako obrovskou ICE SHOW, protože cítili, že by něco mělo zaplnit mezeru po, v té době stávkující, NHL.

Divákům byla nabídnuta jak pořádná porce hokeje, tak i občerstvení, hudbou oživené rozbruslení a nástup maturantů byl okořeněn krásnými cheerkami z PM Stars Pardubice.

Malá hala, která do té doby zažila jen návštěvu tatínků a dědečků pardubických juniorů, se třásla v základech, když studenti skandovali a mávali transparenty, aby hnali své maturanty k toužené výhře.

Před samotným začátkem zápasu byla ve společné kabině obou soupeřů cítit nervozita a touha každého vstřelit gól, až na oba brankáře samozřejmě, a to vše doplňovala vůně tašek s chrániči. I při rozbruslení nebylo znát, že by oba hloučky barevně odlišených hráčů měli nastoupit proti sobě. Vše mělo příjemnou atmosféru předvánoční exhibice. Jen však rozhodčí vhodil úvodní vhazování, hráči začali plnit taktické pokyny trenérů. Tedy ne všichni byli zaujati hrou, protože vyprodaná hala a skandující fanynky, to je kombinace, jíž by neodolala asi žádná hokejová hvězda.

Průběh hry byl velice zajímavý, vedení se přelévalo na obě strany a snad jen zásluhou obou brankářů stačily na světelné tabuli číslice. Ve druhém poločase utkání byla znát větší sehranost učitelů, které svými výkony vedli zejména Daniel Žák a ředitel Luděk Burian. Na druhé straně válel talent Lukáš Bureš, který s postupem času přidával svým spoluhráčům na hokejky klidu, a tak se rodily pohledné akce i na straně maturantů.

I přes obrovskou snahu maturantů však učitelé vyhráli a opět bude ředitelna střežit putovní Dašický pohár. Opět se tak před následujícími vánočními svátky budou budoucí maturanti snažit sesadit učitele z trůnu a přetrhnout jejich šňůru neporazitelnosti.

Sportu zdar a hokeji zvlášť…

 Jiří David

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.