Maturitní zkoušky více
MENU více

Sportovní kurz Gargano: online fotoreportáž z jihu Evropy

Publikováno: 19. 5. 2013

Studenti z předmaturitních ročníků tradičně tráví jeden květnový týden na sportovním kurzu v italském Garganu. Ještě před odjezdem někteří z nich slíbili, že se pokusí průběžně přinášet aktuální informace ze svého sportovního kurzu na dalekém jihu Evropy. Nejdříve autentický popis průběhu dlouhé cesty přímo od účastníků.

Již po 13 hodinách v autobuse se na některých účastnících zájezdu projevil silný vliv sedmi let na naší škole. Po velké hádce o slabikování slov jako je například ka-mu-fláž (nebo ka-muf-láž?!) zadní část autobusu probrala přední z podřimování živou filozofickou diskuzí, ve které popřeli na základě Zenónovy teorie Letícího šípu pohyb našeho autobusu. Hned na to si pár jeho dalších teorií vysloužilo nálepku BLBOST. Dále se diskuze stočila k dělení nekonečnu nekonečnem a po naprostém mentálním vyčerpání se konečně autobus odebral ke spánku. Uběhlo vyčerpávajících 24 hodin a dorazili jsme na místo.

Ubytovali se a první naše kroky většinu z nás zavedly na pláž. Někteří otužilci (a otužilkyně, nutno poznamenat) se bez váhání vrhli do ještě stále ledového moře. Okusili bychom i bazén, jen kdyby ho pohodoví Italové teprve dnes nezačali probouzet ze zimního spánku.

„Popříjezdový“ den každý tráví dle svého gusta – povětšinou stolní či míčové hry, slunění se nebo dospávání. Máme ještě slíbenou večerní procházku, jíž cílem je omrknout nedaleké městečko Rodi Garganico.

text Karolína Chocholoušová
foto Adéla Brachtlová (foto 3-7) a Jan Zelinka (foto 1 a 2)

 

  • aktuální pohled webkamerou do přístavu v Garganu:

zdroj: http://www.windinfo.eu/de/windinfo/webcams/gargano.html

zdroj: http://goo.gl/maps/YJMg0

 

 

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.