Maturitní zkoušky více
MENU více

Návštěvnost webu www.gypce.cz: podzim 2013

Publikováno: 31. 12. 2013

google_analytics_23Více než tisíc návštěvníků každý pracovní den.  Osmdesát pět procent návštěvníků se na naše stránky znovu vrací. Každý návštěvník si prohlédne průměrně dvě stránky na webu naší školy a setrvá na našem webu dvě a půl minuty.

Návštěvníci našeho webu jsou ze všech kontinentů. Nejméně jich je z Afriky. Z oblastí okolo rovníku téměř nikoho náš web nezajímá.

Nejčastějším prohlížečem našich stránek je Google Chrome. Na druhém místě je Mozilla Firefox. MS Internet Explorer na třetím místě používá oproti Google Chrome méně než třetina návštěvníků.

Z mobilních zařízení je mezi našimi návštěvníky nejoblíbenější Samsung těsně následován produkty Apple. Třetí HTC má pouhý zlomek uživatelů oproti předchozím značkám. Kdysi dominantní Nokia je až na sedmém místě s pouhou desetinou uživatelů oproti dvojici na prvních místech.

Mezi mobilními operačními systémy u našich návštěvníků nekompromisně vede OS Android od Google.  Druhý iOS od Apple má polovina návštěvníků.  Na třetím místě je Microsoft Windows Phone. Poměr počtu návštěvníků s OS Andriod a těch s OS od Microsoftu s označením Windows Phone však činí drtivých 2 799 : 86…

Nejčtenějším příspěvkem za poslední měsíc se stal článek věnovaný náhlému odchodu Dagmar.

Mezi portály, které přivádějí našemu webu návštěvníky, vede Google.  Na druhém místě je Seznam, na třetím Facebook. Microsoft Bing je čtvrtý s pouhou čtyřicetinou na naše stránky přivedených návštěvníků oproti vyhledávači od firmy Google.

Nejčastějším OS, který mají nainstalován návštěvníci našeho webu, je MS Windows s necelými 82% podílu mezi čtenáři našeho webu. Výrazný nárůst na úkor dominantního OS, jehož zastoupení vytrvale klesá, má Google Android s více než desetiprocentním zastoupením mezi těmi, kteří na podzim 2013 přistoupili na náš web.

Z verzí na desktopu stále dominantních Microsoft Windows vedou Windows 7 (téměř 35 tisíc návštěvníků našeho webu), na druhém místě jsou od jara 2014 Microsoftem nepodporované Windows XP. Aktuální verze OS od Microsoftu Windows 8 je až na třetím místě. Windows 8 má nainstalováno pouhých 5 tisíc návštěvníků, což je méně než třetina oproti těm, co dosud používají údajně zastaralý OS Windows XP.

 

s využitím služby Google Analytics připravil Milan Volejník

související:

 

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.