Maturitní zkoušky více
MENU více

Kraj slaví 15 let – otevírá své kulturní instituce na den zdarma

Publikováno: 27. 4. 2015

hadi_01_

V průběhu roku 2015 slaví novodobé kraje patnáct let od svého založení. Pardubický kraj chce při této příležitosti připomenout veřejnosti všechny oblasti, které jsou v jeho kompetenci, a při speciálních událostech navíc upozornit na činnost svých příspěvkových organizací. Na pátek 24. dubna 2015 připravil Den otevřených kulturních institucí. Všechny výstavy a akce byly po celý den pro veřejnost zdarma.

Na happeningu s názvem Na svatého Jiří… na Zámku Pardubice pozdravili návštěvníky a zejména zúčastněné studenty a žáky škol radní pro cestovní ruch a sport René Živný a radní pro životní prostředí, zemědělství a venkov Václav Kroutil.

„Málokterý kraj má to štěstí, že by v jeho majetku byl tak krásný zámek,“ podotkl René Živný, který pozval všechny přítomné k návštěvě jeho expozic. Václav Kroutil si zase nenechal ujít ukázky živých hadů, které připravil zoolog Jan Dolanský z přírodovědného oddělení muzea.

Happening, který je akcí částečně připravenou, ale hlavně spontánní, kombinoval několik uměleckých disciplín – sochařství (s použitím montážní pěny), hudbu, tanec a vyvrcholil hadím průvodem. To vše v kulisách výtvarné expozice krajinářů s názvem Svítání v sadu a na historickém nádvoří Zámku Pardubice. Tvůrčím způsobem se do něj zapojili studenti Gymnázia Dašická Pardubice a žáci Základní školy Polabiny III. Všichni si pak mohli vyzkoušet, jaké je to držet v ruce opravdového hada.

zdroje: Tisková zpráva:_Pardubický kraj_slaví_15_let | Plakát_15_let_Pk | Na svatého Jiří vylezli na Zámku Pardubice hadi a štíři

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.