Maturitní zkoušky více
MENU více

Žáci z německého Buxheimu na návštěvě v Pardubicích

Publikováno: 12. 4. 2016

den šestý a sedmý:

cesko_nemecky_fond_budoucnostiSobotu a neděli trávili naši Němci v rodinách hostitelů. První den většina lidí i přes deštivé počasí vyjela na výlety, nebo někteří na jen „výlet“ do Atria Pardubice. Různě jsme strávili několik hodin, a mezi 5. až 6. odpolední se všichni sešli u mě doma na párty, kterou poslední návštěvníci opouštěli až před půlnocí.

V neděli i po náročné večerní akci jsme si přivstali, a již v 10 hodin se nás vcelku dost lidí sešlo v Aquaparku. Poté jsme měli na 1 hodinu odpoledne zamluvený bowling, na Dubině. Začalo se to všechno hezky rozjíždět, a proto jsme vyrazili ještě na 5. hodinu odpolední do parku Na Špici, kde jsme si zahráli basketbal, fotbal, opekli špekáčky či klobásy, no a hlavně užili spoustu zábavy. Ti nejodvážnější (cca 20 lidí) jsme se vydali po 9. hodině večerní ještě na „afterparty“ v restauraci U Černého Orla na Pernštýnském náměstí.

Věříme, že si Němci poslední den užili ještě víc než dny předchozí. V pondělí 11. dubna 2016 jsme se s nimi museli rozloučit. Loučím se tedy i já a mé reporty.

David Marel 6.B

foto: Jakub Dlouhý, 6.A

den pátý:

Pomalu se nám blíží výměna ke konci. I přes velmi špatné počasí byl náš úkol jasný, že? Museli jsme dojet do Kutné Hory a zde si prohlédnout chrám sv. Barbory, Kostnici, město a stříbrné doly. Prohlídky byly někdy tolik zkrácené, že vše utíkalo mnohem rychleji. Měli jsme moc milou průvodkyni, která nám dělala společnost více jak 2 hodiny. Poté jsme na chvíli dostali rozchod. Napili jsme se, najedli a vyšli jsme do dolů. Šachta a vše v ní bylo určitě to nejlepší na celém výletu. Věřím, že se to všem líbilo.

Po návratu k škole jsme jak my, tak Němci nacvičovali ještě pár detailů na společný večer. V sedm večer mohl společný večer začít. Němci i Češi předvedli fantastická vystoupení, která nám utkvějí v paměti ještě určitě dlouho. Kolem desáté večer jsme se opět rozešli domů. Němce teď čeká víkend v rodinách. Uvidíme, jestli zvládnou naše ďábelské plány, které máme přichystané.

David Marel, 6.B

den čtvrtý: 

„Čtvrtek 7. 4. 2016“ svítilo na našich telefonech v chvíli, když jsme se opět sešli před školou a odjeli na výlet do Lidic. Cesta byla vcelku náročná, ale po 2 hodinách jsme dojeli na místo. Naše prohlídka se skládala z expozice a muzea v Lidicích a také z výkladu pana Kyncla, který nás doprovázel již i dříve na výletech jako Terezín, Ležáky ….

Jak prohlídka v muzeu, tak i následně v Lidicích byla velmi zajímavá a myslím, že pokud každý aspoň chvíli poslouchal, tak musel mít aspoň občas husí kůži z toho zvěrstva, co se tam dělo. No, více nejspíš nepopíšu, protože si myslím, že tohle si musí zažít každý sám.

Potom, co jsme se kolem 16. hodiny vrátili z výletu, šli naši kamarádi do školy nacvičovat různá vystoupení na zítřejší společný večer. Večer jsme byli na různých párty, bowlingu, ve městě, či někteří jen doma.

David Marel 6.B

foto: Jakub Dlouhý, 6.A

den třetí: Chráníme prezidenta ČR

Dnes nás čekal jeden z nejlepších výletů. Těsně po 8. hodině jsme vyjeli německým busem do Prahy. Na silnicích to nevypadalo zas tak dobře, takže jsme přijeli okolo 10. hodiny k Čechově mostu. O pár metrů dál jsme vystoupili a vydali se na prohlídku Prahy. Navštívili jsme Chrám sv. Víta, Pražský hrad, německou ambasádu, Karlův most a Staroměstské náměstí. Zde, na posledním zmíněném stanovišti, jsme dostali rozchod. Času bylo mnoho a každý ho využil tak, jak potřeboval. Prostě každý si došel na jídlo, pak prošel pár obchodů, při nejlepším si i něco koupil a pak jen čekal, až budou 4 hodiny odpoledne, a my budeme moci vyjet zpět. Za 5 minut 4 hodiny hlásily naše mobily, když jsme se vraceli k mostu, kde čekal náš autobus.

Teď přijde nejakčnější část výletu. Tři minuty před odjezdem jsme našli takovou pěknou, divnou, no, něco jako peněženku. Otevřeli jsme ji. Odznak Policie ČR, řidičský průkaz, průkaz policisty ČR a teď se podržte, průkaz o ochrance prezidenta ČR. No, velký šok nastal pro nás! Naštěstí uvnitř byl i nějaký ten kontakt. Takže po pár minutách volání s městkou policií z blízkého okolí (pracoval zde dřív ten policista), městkou policií hlavního města Prahy, přímo s tím policistou a místní hlídkou jsme všechno vyřešili, průkaz předali a s 20 minutovým zpožděním odjeli směr Pardubice.

Další překvapení nenechalo na sebe dlouho čekat, akce „Bowling“ nám nevyšla, protože všechny dráhy byly obsazené. Operace kavárna také ne, pro velký počet lidí. Nakonec vyhrála opět restaurace U Bílého koníčka na Perštýnském náměstí. Po 9. večer jsme ovšem už tak nějak všichni jeli domů. Počasí se nakonec vydařilo, takže výlet byl skvělý.

David Marel 6.B

foto: Jakub Dlouhý, 6.A

den druhý:

Po první noci, kterou jsme všichni přežili ve zdraví, jsme se sešli ráno před naší školou. Němci odešli s učiteli na pardubickou radnici a my jsme šli normálně na vyučování. Na radnici všichni mile přivítali naše Němce a dali jim nějakou menší drobnost!

Na 3. a 4. vyučovací hodinu, jsme si vzali své milé do našich hodin, aby viděli, jak se učí u nás na škole. Po obědě ve školní jídelně jsme se vydali na prohlídku Pardubic. Někdy kolem 3. hodiny odpoledne naše procházka skončila a my jsme se vydali s našimi Němci na mimoškolní akce.

Většina z nás navštívila Atrium Palace, kde jsme si na chvíli odpočinuli, cestou zpět jsme si koupili zmrzlinu, po pár hodinách objednali i pizzu. Bylo venku tak krásně, že jsme si pizzu nechali nakonec zabalit a snědli jsme ji v pohodlí na trávě, v našich nově opravených Tyršových sadech.

Všichni jsme si den užili. Někteří z nás po 6. večer již šli domů. Někteří odvážlivci zůstali ještě ve městě a navštívili ještě pár zajímavých míst. Všem nám je dobře a pomalu, ale jistě se začínáme všichni se všemi bavit.

David Marel, 6.B

 

den první:

V pondělí 4. dubna 2016 po páté hodině odpoledne k nám přijeli naši kamarádi z Německa!

Všichni jsme již netrpělivě čekali u autobusu a po příjezdu jsme Němce s úsměvem přivítali. Po pár minutách zmatku jsme vzali Němcům zavazadla a odvezli je domů. Někdo zavazadla i Němce, někdo jen zavazadla, protože dotyčný s Němcem šel hned na nějakou akci.

Většina z nás nejspíše skončila na náměstí, kde jsme si dali něco k pití i něco malého k jídlu. Po hodině vysedávání v restauraci, sdělování zážitků a domlouvání dalších akcí jsme se vydali směrem k Polabinám! Zde jsme si zahráli s dalšími Čechy a Němci kulečník. Prožili jsme první, krásný a užitý večer!

V úterý nás čeká prohlídka Pardubic. Mělo by být krásné počasí, tak doufám, že na odpolední akce ho plně využijeme.

foto: Jakub Dlouhý, 6.A

související: Výměnný pobyt v Německu podzim 2015

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.