Maturitní zkoušky více
MENU více

Za současným německým uměním

Publikováno: 13. 6. 2017

Naše třída 1. H a tři žáci 5. A využili příležitost zapojit se v rámci Česko-německého kulturního jara 2017 do projektu NG, VČG, Galerie města Pardubic, Goethe-Institutu Praha a ČD a 23. května 2017 vyrazili  „Za současným německým uměním do Prahy“. S našimi pedagogy Martinem Štěpánkem a Olgou Vackovou jsme nejprve navštívili Galerii Rudolfinum, kde nás sympatický student AVU provedl výstavou Eberharda Havekosta.

Po krátké pauze na oběd jsme zavítali do paláce Kinských na Staroměstském náměstí.  Zde jsme se stejným zájmem absolvovali další komentovanou prohlídku. Tentokrát to byla díla současného německého malíře Gerharda Richtera, jehož retrospektivní výstava se koná vůbec poprvé ve střední Evropě.

Svůj výlet za uměním jsme ukončili v Goethe-Institutu. Během slavnostního přípitku jsme se dozvěděli mnohé o jeho fungování a historii. Poté jsme si mohli zázemí budovy prohlédnout. Měli jsme tak příležitost pobýt v pracovně bývalého velvyslance NDR, která se v současnosti proměnila v tzv. Knihovnu věcí. Zpátky do Pardubic jsme se vrátili unavení, ale spokojeni ze zajímavě prožitého dne.

Renáta Nováková, 1. H

Kategorie:

Ze života školy
více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.