Maturitní zkoušky více
MENU více

Dostali se do Brna…

Publikováno: 12. 12. 2017

Bylo krásné páteční ráno, sluníčko ještě nevyšlo, ptáci ještě nezpívali a někteří z nás vstávali již ve čtyři, aby mohli s kruhy pod očima chytit jediný možný vlak, kterým se dalo stihnout zahájení turnaje. K této netradiční situaci přispělo i to, že vlak (ČD) jel přesně načas bez jakéhokoliv zpoždění.

A kam náš tým s hrdinským a odvážným názvem MLÍČKA jel? Přeci na jubilejní 10. ročník mezinárodního grandfinále PIŠQWOREK, kam se sjelo 24 nejlepších týmů z ČR a Slovenska.

Ano, už tolik let se původně „ilegální podlavicová hra“ hraje na profesionální úrovni. Ačkoliv ji stále většina učitelů zavrhuje, my jsme se odradit nenechali. Naučili jsme se mnoho záludností, chytáků, zvedáků, taktik a strategií a probili jsme se skrz školní, oblastní i krajské kolo, kde jsme nenarazili na sobě rovného soupeře. To teprve až tam… v Brně. Hned první kolo jsme vyhráli velmi obtížně s minimálním bodovým rozdílem a velmi rychle pochopili, že pokud nechceme skončit na chvostu, budeme muset použít vše, co jsme se naučili s maximálním nasazením (tak určitě, hrát na 110 %, dát do toho srdíčko, však to znáte).

Ale abych nepředbíhal. Cesta vlakem byla příjemně ospalá, během pěší túry po Brně jsme si mohli zběžně vychutnat atmosféru blížících se Vánoc, registraci jsme navzdory krátkému intervalu také stihli a bez chvíle odpočinku jsme již slyšeli úvodní slova a pomalu zasedali k prvnímu zápasu. Celý turnaj se nesl v přátelském duchu, se soupeři jsme vtipkovali jak před partiemi, tak i po nich, ti nejodvážnější vtipkovali i během probíhajících duelů.

Hrálo se švýcarským systémem na 8 kol, ze kterých jsme 4 vyhráli, ve 2 remizovali a 2 prohráli. Celkově jsme tedy nasbírali 10 bodů z 16. Jak jste se již mohli dočíst na školním „fejsbůku“, skončili jsme na krásném 6. místě z celkových 1 400 týmů, které se letos do soutěže přihlásily (celkový počet všech týmů registrovaných do oblastních kol v obou zemích).

Tímto bych chtěl poděkovat svému týmu ve složení: Matěj Ehm, Petr Kučera (oba 6. A), Jakub Dvořák (8. A) a Lukáš Vlasák (5. A). A přeji jim hodně štěstí a úspěchů do příštího roku, kterého se já, jakožto maturant, budu účastnit pouze jako divák.

Jakub Cach 4.H, foto Jakub Dlouhý 8.A

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.