Maturitní zkoušky více
MENU více

Deník z Francie aneb před dvěma týdny v Challans – ŠKOLA/VE MLÝNĚ (den 5.)

Publikováno: 25. 4. 2013

Náš den začal návštěvou hudební výchovy. Ptali se nás jestli umíme zpívat či na něco hrát, ale bohužel neumíme. Má skupinka jsem byla já, Kája Borská a Áďa Nedělková. Zazpívali nám písničky. Snažily jsem se zpívat s nimi, ale neznaly jsme slova.

 

Dále jsme spolupracovaly s nimi, rozdali nám pracovní list ve francouzštině. Na to listě byly hudební nástroje, které zazněly v písní z filmu ¨train¨. Tyto nástroje jsme poté poslouchali z nahrávky. A k tomu nějaký text. Z druhé strany byly noty k písni.

Druhou hodinu jsme strávily na hodině španělštiny. Na této hodině jsme s nimi moc nespolupracovaly, ale byla to hodina našich korespondentů (poloviny). Vypracovávali pracovní list a učili se past simple (čas minulý). A hodinu jsme zakončili sledováním filmu o tom, jak se natáčel film v Bolívii o domorodcích a jak se ti to lidé vzbouřili, jelikož neměli dostatek vody, ale bohužel jsme ho nedokoukali až do konce.

Tento den pokračoval předváděním prezentací o filmech The Artist a Untouchables. Bylo to velmi zajímavé (nebo alespoň to nám říkali naši korespondenti). Bylo to o oceněních, příběhu, hercích, režisérech atd. Dokonce holky ze 4. třídy připravily film o českých tradicích jako jsou Velikonoce, Vánoce, Dušičky a mnoho dalších.

Následoval oběd. Na něm jsme se velmi zasmáli, jelikož když jsme vstoupili do školní jídelny, tak se rozezněl požární alarm, a proto jsme museli jídelnu opustit. Po krátké chvíli jsme se vrátili zpět a vzali si jídlo. K jídlu byl krocan s rýží či kuskusem nebo druhá možnost bylo rajče plněné masovou směsí s rýží. Bylo to docela dobré a pro nás změna. Po chvíli se znovu rozezněl požární alarm, ale všichni zůstali sedět, tak jsme zůstali také.
Po obědě naši korespondenti odpovídali na naše otázky ohledně prezentací. Všechny odpovědi až na jednu otázku věděli.

Dále nám naši korespondenti předváděli různé skeče v angličtině například: Romeo and Juliet. Ale také velmi humorné scénky. Ukázali nám film, který vytvořili o pobytu v Pardubicích. Bylo to skvěle zpracované!

Když skončil tento film, přišel sbor z nižšího ročníku, který nám zazpíval.

Odpoledne pokračovalo výletem na starý mlýn, který mele mouku již přes 500 let. Cesta trvala pouze chvíli, jelikož mlýn je od Challans vzdálen pouze 15 kilometrů. Pán nám ukazoval, jak tento mlýn funguje. Poté jsme se vystřídali s druhou skupinou a my měli čas si něco koupit v jejich obchůdku (byli jsme rozděleni na dvě skupiny, jelikož tam byl malý prostor pro celou skupinu). Měli tam sušenky s karamelem, jahodové a další. Všechno bylo pečeno z jejich mouky a bylo to výborné!. Po návratu druhé skupiny nás čekala ochutnávka palačinek, také z jejich mouky. Taktéž byly skvělé a opět s karamelem. Poté jsme se vrátili zpět do školy, kde si nás vyzvedli naši korespondenti a odvezli domů.

Večer s rodinou probíhal jako obvykle. Měli jsme večeři a dále jsme si povídali o dnešním dnu. K večeři jsme měli slaný koláč pečený se sýrem a masem.

Kristýna Benešová

následující část vyprávění…

předchozí část vyprávění…

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.