Maturitní zkoušky více
MENU více

Deník z Francie aneb před dvěma týdny v Challans – U OCEÁNU (den 6.)

Publikováno: 26. 4. 2013

Ráno jsme se za chladnějšího počasí sešli v 8:30. Většina našich francouzských korespondentů odešla na svou výuku, ale skupinka osmi zůstala s námi a společně se svými učiteli nás provedli po Challans. Ukázali nám významná místa jako například stadion, knihovnu, galerii a na každé zastávce měli připraveno krátké povídání v angličtině o vzniku a významu.

Nakonec jsme se zastavili na radnici, kde nás přivítala zástupkyně pana starosty velice pěkným proslovem, který nám pan učitel překládal, nabídla nám nějaké zákusky, a rozdala dárkové tašky.

Vrátili jsme se do školní jídelny na oběd, po kterém následovaly skeče budoucích „penfriendů“. S těmi našimi jsme si pak společně zazpívali dojemnou písničku „Heal The World“ od Michaela Jacksona a poté jsme zase nasedli do autobusu, který nás odvezl do nedalekého přímořského městečka saint Gilles Croix de Vie, kde jsme poprvé zblízka viděli pláž a oceán.

Všichni se vesele fotili na útesech a později jsme dostali dvacetiminutový rozchod, kde někteří zvládli i něco nakoupit nebo popřípadě posvačit (něco jako palačinky nebo zmrzlinu). Radost pokračovala i na cestě zpět, kdy jsme se dozvěděli, že cestou zpátky se nezastavíme v Remeši, ale v Paříži!

Před školou skončil náš společný týden a začal volný víkend! Někdo šel domů, někdo do města a na pizzu, ale přibližně polovina z nás se sešla na nezapomenutelném bowlingu!

Karolína Borská, Natálie Habichová, Anna Levínská, Sára Voldánová

následující část vyprávění…

předchozí část vyprávění…

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.