Maturitní zkoušky více
MENU více

Probíhá výměnný program s francouzskými žáky

Publikováno: 2. 10. 2013

Dlouhých 1 541 kilometrů urazili naši francouzští hosté ze školy Saint-Joseph z města Challans z departementu Vendée z kraje Pays de la Loire ve Francii, než dorazili v pondělí 30. září 2013 ve 14 hodin před školu. Seznámili se svými
Vymena Francie 2013korespondenty, se kterými si dosud pouze dopisovali, a poté byli slavnostně přivítáni ve sborovně školy, kde na ně čekaly dárky na uvítanou – pardubické perníky a brožurky o Pardubicích. Čeští žáci na oplátku dostali publikace o oblasti Vendée.

Po úvodním slovu pana ředitele Luďka Buriana a paní Stéphanie Bossard se čeští i francouzští žáci odebrali na školní hřiště, kde si pro ně několik účastníků loňské výměny připravilo teambuildingové aktivity. Poté následovala prohlídka školy ve dvojicích.

Komunikace mezi žáky hned od začátku probíhala v anglickém jazyce.

V duchu společné práce se odvíjelo úterní dopoledne, kdy se šli francouzští žáci nejprve podívat do hodin matematiky, výtvarné výchovy, francouzského jazyka, tělocviku či zeměpisu. V další části dopoledne představili Francouzi filmy, které vybrali na nácvik několika scén v anglickém jazyce. Po rozdělení rolí společně ve skupinách pracovali na projektu. Po obědě ve školní jídelně se Francouzi a přihlášení čeští žáci odebrali do autobusu, který je odvezl na prohlídku Kutné Hory. Chrám Sv. Barbory a následná exkurze do stříbrných dolů (v anglickém jazyce) udělaly na francouzské i české žáky veliký dojem.

Středeční den strávili Francouzi celodenním výletem do Prahy, kde s průvodcem prošli historické centrum hlavního města (Pražský hrad, Staroměstské náměstí, Václavské náměstí). Počasí zatím přeje a naši hosté jsou s programem i s hostitelskými rodinami moc spokojeni. Moc děkujeme všem, kdo jsou do projektu zapojeni.

Přemysl Machatý

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.