Maturitní zkoušky více
MENU více

Kvalifikační turnaj v pIšQworkách

Publikováno: 20. 10. 2013

V pátek 11. 10. 2013 se na našem gymnázium v Dašické ulici konal turnaj o možnost reprezentovat školu v celonárodním turnaji v pIsQworkách. Do bojů se v prvních kolech přihlásilo 44 statečných, kteří obětovali svůj volný čas, a když použiji slogan organizátorů: „Zkřížili pera.“ v 11 skupinách po 4 lidech.

Z každé skupiny postoupili 2, kteří se zúčastnili vyřazovacích bojů v „geniálním“ systému pavouka double KO ( dotažen na turnaj Honzou Hrubešem). Někteří mohou namítat, že v 22 lidech se pavouk dělá špatně, ale i to jsme měli vyřešené, do pavouka jsem nasadili ještě reprezentanta z minulého roku Jana Dolečka a již jmenovaného Honzu Hrubeše, který mi pomáhal hlavně v základních skupinách s organizací a pomohl urychlit chod turnaje.

Odhadovaný konec byl v 18 – 18:30, avšak jisté „brzdy“ a „brzdičky“ , které jednou prohrály a šly levým křídlem double KO systému, nám ale turnaj prodloužily a i přes rozumnou argumentaci, tak škole vládnoucí úklidová síla nás vyhnala před školu již v 17:30 , že prý chtějí jít také domů, proto ti co měli tu „smůlu“, že se dostali do závěrečných kol turnaje, dohrávali ještě krásnou hodinku a půl před budovou školy, což mohou doložit záznamy z školních kamer.

Přes všechny drobné problémky, které se opakují každým rokem (dohrávání finále na lavičce před školou), našim finalistům nespadl úsměv z tváře a rvali se o první místo.

Nakonec vyhrál papírový favorit Petr Nešpůrek, na děleném druhém a třetím místě (začalo pršet, tak už se jim nechtělo dohrávat jako posledním) se umístili Jan Hrubeš a Vojtěch Melichar. Na čtvrtém místě se umístil Martin Šimáček, který měl to „štěstí a jako poslední se dostal do 1. týmu, ke kterému jsme, kromě výše uvedených, nadraftovali Vojtěcha Kuklu, který z osobních důvodů se nemohl dostavit, ale vzhledem k druhému místu v minulém roce a výborné reprezentaci školy v 1. týmu, sem byl přidělen zas.

PS: Budeme se těšit na všechny reprezentanty, ze všech 4 týmů(4×5), se kterými se uvidíme 13. 11. 2013 v okresním kole, které se koná na naší škole.

Pavel Theodor

pIsQworky_pred_skoloupIsQworky_Simacek_cena

foto vlevo: Dohrávání turnaje před budovou školy.
foto vpravo: Martin Šimáček byl za 4.místo oceněn touto „krásnou“ cenou.
více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.