Maturitní zkoušky více
MENU více

Ocenění nejlepších studentů města

Publikováno: 30. 10. 2013

oceneni nejlepsich studentu

aktualizováno 2. 11. 2013 23.59: fotogalerie  

V pátek 18. 10. proběhlo v Hudebním sále radnice ocenění nejlepších studentů města Pardubic za školní rok 2012/2013. Představitelé města RNDr. Josef Kubát  (radní, bývalý ředitel Gymnázia Dašická a předseda Jednoty českých matematiků a fyziků) a MUDr. Štěpánka Fraňková  (primátorka) předali studentům středních a žákům základních škol diplom i drobnou odměnu.

Oceněni byli studenti úspěšní v krajských, národních i mezinárodních kolech různých soutěží v přírodovědných, humanitních i uměleckých oborech. Diplom tak převzali např. Martin Schejbal a Martin Jaroš z Gymnázia Dašická, kteří vyhráli světové finále soutěže RoboRAVE v Novém Mexiku; Matyáš Medek z Gymnázia Mozartova, jenž získal zlatou medaili na Mezinárodní lingvistické olympiádě v Manchesteru nebo Hedvika Švendová z Konzervatoře Pardubice, která se umístila hned v několika mezinárodních kytarových soutěžích.

Pro středoškolské studenty započal slavnostní akt v 13,00 vystoupením studenta Konzervatoře Pardubice Petra Nekorance, který zazpíval dvě árie. Promluvil také RNDr. Kubát: připomněl důležitost vzdělání a fakt, že je třeba se profesně (oborově) profilovat již na středních (někdy i základních) školách. Paní primátorka taktéž vyjádřila díky studentům za úspěšnou reprezentaci města. Oba se shodli na tom, že doufají, že o oceněných studentech v dobrém uslyší i do budoucna, tak jako mohou slyšet o úspěších studentů oceněných v letech minulých.

Co do počtu zúčastněných (minimálně ve středoškolské kategorii) výrazně dominovala skupina studentů Gymnázia Dašická.

Jiří Etrych, redaktor Pardubice podle vás

zdroj: Pardubice podle vás, článek Ocenění nejlepších studentů města

 

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.