Maturitní zkoušky více
MENU více

Studium na gymnáziu Fridricha Schillera v Pirně

Publikováno: 12. 1. 2014

DeutschNabídka pro žáky 4.  a 5. ročníku osmiletého studia a 1. ročníku čtyřletého studia.

Dodatečné výběrové řízení do 9. a 10. ročníku česko-německého dvojnárodnostního dvojjazyčného projektu realizovaného na Gymnáziu Friedricha Schillera v Pirně

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy oznamuje, že se ve školním roce 2013/14 uvolnila místa ke studiu v 9. a 10. ročníku česko-německého dvojnárodnostního dvojjazyčného česko-saského projektu realizovaném na Gymnáziu Friedricha Schillera v Pirně.

Studium v projektu je přírodovědného zaměření s prohloubenou výukou cizích jazyků. Výuka, výukové materiály, ubytování a stravování na internátě jsou na základě smluvního dokumentu hrazeny českým a saským ministerstvem. Úspěšní absolventi získají po dvanáctileté školní docházce (o rok dříve, než jejich vrstevníci v ČR) německé maturitní vysvědčení, které je v České republice nostrifikováno.

Bližší informace o škole a studiu lze získat na internetové stránce stránce www.schillergymnasium-pirna.de (v současné době z technických důvodů omezená funkčnost) nebo přímo u českého koordinátora PhDr. J. Urbánka: urbanek.schillergymnasium@pirna.info.

Dne 31. ledna 2014 se koná na Gymnáziu Friedricha Schillera od 14:00 do 18:30 den otevřených dveří. Všichni zájemci jsou srdečně zváni!

Předpokladem pro přijetí je velmi dobrý prospěch v dosavadním studiu na české škole, dobrá znalost německého jazyka, dobrá znalost anglického jazyka a schopnost rychlého přizpůsobení se ke studiu a životu v cizině.

Do 9. ročníku mohou zasílat přihlášky jak zájemci z řad žáků základní školy, tak žáci tomu odpovídajícího ročníku víceletého gymnázia.

O přijetí do 10. ročníku se mohou ucházet žáci z 1. ročníku čtyřletého gymnázia nebo tomu odpovídajícího ročníku víceletého gymnázia.

Přihlášky zasílejte do 24. února 2014 na adresu:

PhDr. Josef Urbánek
Friedrich-Schiller-Gymnasium
Seminarstr. 3
D – 01796 PIRNA

V přihlášce je nutné uvést jméno, příjmení, datum narození, bydliště včetně telefonního/ e-mailového spojení, adresu školy, kterou žák navštěvuje spolu s kopiemi vysvědčení za poslední klasifikační období.

Další informace u vyučujících německého jazyka.

Zuzana Burianová

související: kabinet německý jazyk

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.