Maturitní zkoušky více
MENU více

Deník z Francie – den 4: NA PLÁŽI I V PEKÁRNĚ

Publikováno: 7. 5. 2014
IMG_0132

Dopoledne jsme navštívili jedinou pekárnu společnosti la mie CALINE ve Francii. Dozvěděli jsme se například, že jejich výrobní linka vychrlí 6 000 baget a 15 000 croissantů za hodinu a že správný croissant má mít 95 vrstev těsta a 94 vrstev másla.

Poté co jsme se ve fabrice shlédli film o historii firmy, chladící zařízení, výrobní linku na panini, vzorovou prodejnu, kde testují vzhled pečiva a dortů či speciální dezinfekční zařízení pro zaměstnance, pro nás byla připravena malá ochutnávka místních výrobků.

Po prohlídce jsme se odebrali na pláž městečka Saint Jean de Monts, kde jsme asi půl hodiny odpočívali.

Přemysl Machatý

Odpoledne jsem strávil s Martinem, neboť můj Francouz měl celý den turnaj ve stolním tenise. Jeli jsme do Saint Jean de Monts a tam čekali až dorazí ostatní. Nakonec nás Čechů s Francouzi bylo přes 20. Vypůjčili jsme si „rosalines“(šlapací auta pro 4 nebo 6 lidí). S nimi jsme projeli dlouhou cestu městem.

Potom jsme je vrátili a šli na plaž, která je prý jedna z nejhezčích v celé Francii. I přestože bylo moře studené, tak se někteří Francouzi odvážili si jít zaplavat. Když už nás to na pláži moc nebavilo, tak jsme s odjeli k Francouzovi. Večer jsem už byl se svým Francouzem. Večeřeli jsme v McDonaldovi s jeho dvěma kamarády. Poté jsme s nimi a jejich rodiči jeli na bowling. Nejdříve jsme my Češi s přehledem vyhrávali, ale druhou hru bohužel vyhráli Francouzi. Celý večer byl nádherný a skvěle si to všichni užili.

Tomáš Vlasák

IMG_0135 IMG_0129 IMG_0141 IMG_0130 IMG_0145 IMG_0148 IMG_0152 IMG_0156
Kategorie:

Ze života školy
více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.