Maturitní zkoušky více
MENU více

Tým našeho gymnázia postoupil do národního finále Corny poháru

Publikováno: 26. 9. 2014

Čtvrtek 25. 9. 2014 byl pro někoho den jako každý jiný, ale pro nás ne. Na městském atletickém stadionu totiž vypukl souboj o postup na celostátní finále Corny.

Do Pardubic se sjely týmy škol, které vyhrály okresní kola a jeden tým postoupil na body. Náš tým se skládal z děvčat: Kateřina Janatová, Adéla Glücková, Barbora Ženková, Kateřina Jozífová, Anna Sákrová, Veronika Kupková, Edita Šmahelová, Anna Doubravová, Natálie Franclová, Taťána Borovcová, Lucie Stoklasová, Kateřina Kvapilová a Tereza Krejnusová.

Závody začaly v duchu souboje o druhé místo, jenže hned po pár minutách jsme zjistili, že favorit z minulých dvou let, Gymnázium Vysoké Mýto, nepřijelo. O to víc jsme se začali snažit, jelikož šance na postup tak byla mnohem větší. Po prvních pár disciplínách, koule, 60 m a 800 m, jsme byli na prvním místě. Poté přišel na řadu sprint 200m. I přes velkou snahu děvčat jsme se najednou ocitli na celkovém druhém místě. Na prvním místě bylo Gymnázium Česká Třebová přibližně o 100 bodů právě kvůli sprintu.

Ve stejnou dobu byl i skok vysoký, kde jsme svedly napínavý souboj s „Mozarťákem“ který nakonec skončil remízou, jelikož obě děvčata skočila 152cm. Díky této poloviční výhře jsme byli opět na prvním místě.

Předposlední disciplínou byla dálka. Děvčata sice tuto disciplínu nevyhrála, ale měla druhý a třetí nejlepší výkon. Na řadu přišla závěrečná štafeta a my byli ve vedení o pouhých 150 bodů před „Mozarťákem“. I přes všechna zranění se děvčata nedala a bojovala do posledních metrů. Do cíle jsme doběhly na druhém místě o necelé 3 vteřiny později za obávaným soupeřem.

Nejdelší chvíle nastaly, než pořadatelé přinesli výsledky. Poté, co se pověsily výsledky, jsme zjistili, že 3 vteřiny byl pouhý 20-ti bodový rozdíl. A co to znamenalo pro nás? Tým Gymnázia Dašická zvítězil v krajském kole a postoupil na celostátní finále do Břeclavi.

T. Krejnusová  4.H

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.