Maturitní zkoušky více
MENU více

Na Hamleta do Švandova divadla

Publikováno: 30. 9. 2014

V průběhu září 2014 navštívili studenti 8. B a 5. B Švandovo divadlo v Praze, kde zhlédli Shakespearovu divadelní hru Hamlet. Hra sice měla kostru „klasického“ Hamleta, kralevice dánského, z počátku 17. století, avšak vše bylo zasazeno do moderního světa jednadvacátého století. Interiér nesl stopy starší doby – obrazy členů královské rodiny s tónovanými fotografiemi i vitrína s brněním, avšak to celé byl pouze klam na diváky.

Na Hamleta do Švandova divadlaNa Hamleta do Švandova divadla 2

Hrdinové používali k poslechu hudby sluchátka a kazeťáky, užívali mobilní telefony a slavné monology Hamlet šeptal do mikrofonu. Často se objevovaly nešvary moderní společnosti (Hamlet kouřil jointy, nový král byl alkoholik,…). I přesto všechno musíme uznat, že herecké výstupy byly naprosto dokonalé, věrohodné, mnohdy obdivuhodné a především zábavné.

Názory na hru byly různé. Někdo se přiznal, že by mu víc vyhovovalo klasické provedení Hamleta, mnohým se toto pojetí líbilo bez výhrad. Ba byli moderní extravagancí přímo nadšení!

Já sama jsem dílo dosud znala jen z knižní podoby, ale ve Švandově divadle mě mile překvapili a já si uvědomila, jak úžasná hra to ve skutečnosti je. Pro mě vsadit celosvětovou literární klasiku do současnosti a připomenout ji tak zábavným způsobem byl naprosto geniální nápad.

Anna Borkovcová, 8. B

Kategorie:

Ze života školy
více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.