Maturitní zkoušky více
MENU více

Exkurze do Krkonošského národního parku

Publikováno: 5. 10. 2014

Ve čtvrtek 2. 10. 2014 se třída 4.B. zúčastnila exkurze do Krkonošského národního parku. Tato exkurze byla organizována v rámci projektu Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Pardubickém kraji  spolufinancovaného z prostředků EU.

Ráno v 7 hodin se třída sešla před školou a společně s další třídou ze ZŠ Lázně Bohdaneč se vyrazilo směr Špindlerův Mlýn. Žáci vyfasovali bohaté svačinky spolufinancované z prostředků EU, takže energie se získávala postupně již v autobuse. Po úspěšném zdolání cesty na Špindlerovu chatu (málem jsme nevyjeli nahoru, neboť autobus měl problém s filtry a kopec tedy pro něj byl dosti problém), jsme se procházkou vydali směr Petrovy boudy. Cestu nám zpříjemňoval pan průvodce z KRNAPu, který nám vykládal o ledovcích a zajímavých útvarech Krkonoš. Bohužel na vrcholcích byla mlha, takže výhled nebyl takový, jako by se čekalo.

Dozvěděli jsme se, že Krkonoším se také přezdívá ostrov tundry uprostřed Evropy, což bylo znát na vlastní kůži, protože zima na začátku vycházky bylo opravdu velká. Po dvanáctikilometrové túře jsme unaveni nastoupili do autobusu. Další zastávkou bylo nově otevřené Krkonošské centrum environmentálního vzdělávání ve Vrchlabí, přezdívané Krtek. Zde si žáci mohli prohlídnout výstavu fotek ze štol nebo si zasoutěžit o puzzle s motivy Krkonoš.

Návrat do Pardubic byl sice až kolem 18 hodiny, ale věřím, že všichni žáci si exkurzi užili a dozvěděli se novinky o geologii a biologii našeho nejstaršího národního parku.

Radka Janyšková

Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Pardubickém kraji

Akce se konala v rámci Projektu registrační číslo CZ.1.07/1.1.00/44.0012 „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Pardubickém kraji“ financovaného z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Projekt OP VK s názvem Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Pardubickém kraji reg. č.: CZ.1.07/1.1.00/44.0012

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.