Maturitní zkoušky více
MENU více

Robosoutěž 2014 – Praha, ČVUT

Publikováno: 3. 12. 2014

V pátek 28. 11. 2014 se Václav Ruml (4. F), Martin Taibr (8. A) a Martin Schejbal (3. F) zúčastnili Robosoutěže, jedné z nejprestižnějších robotických soutěží v ČR. Soutěž pořádá ČVUT Praha a je určena pro tříčlenné středoškolské týmy z České republiky. Úkolem každého týmu je sestavit robota ze stavebnice LEGO® MINDSTORMS® tak, aby splnil zadanou soutěžní úlohu a to co možná nejlépe.
Letošní pravidla byla nastavena na průjezd bludiště. Úkolem robota je projet v každé soutěžní jízdě co největší část bludiště v daném časovém intervalu. První průjezd robota každým čtvercem osazeným elektronickým modulem, na něž je bludiště rozděleno, je registrován a robotu je připočten bod. Cílem je nasbírat co největší počet bodů. Jedná se o klasickou úlohu prohledávání bludiště do hloubky.

video: http://youtu.be/gQe9jEpTcsk

Pátečního kola se zúčastnilo 24 týmů. Náš tým nejprve postoupil mezi 16 nejlepších, vyhrál v osmifinále a postoupili mezi 8 nejúspěšnějších!
Nakonec ve velmi vyrovnaném boji získal třetí nejvyšší počet bodů, což kvůli vyřazovacímu systému stačilo na úžasné páté místo.
Soutěžícím blahopřejeme – skvělá práce a výborná reprezentace školy!

Pavel Kycl

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.