Maturitní zkoušky více
MENU více

Exkurze do Prahy pohledem 3.B

Publikováno: 10. 12. 2014

V pondělí 8. 12. 2014 se naše třída 3. B zúčastnila exkurze do Prahy. Z pardubického nádraží odjížděl vlak v 7.45 hod.. Cesta byla dlouhá, a protože byl vlak plný lidí, musela řada z nás stát v uličce.

V Praze jsme cestou do Českého muzea hudby zhlédli několik památek – staroměstský orloj v Praze, Karlův most, Werichovu vilu na Kampě. Následovala prohlídka v muzeu s paní Marií, která nám ukazovala hudbu z jiné stránky, než jsme ji doposud vnímali – vyzkoušeli jsme si působení muzikoterapie. Na konci prohlídky nám průvodkyně nabídla bublifuky a my jsme mohli pouštět z vnitřního balkonu v druhém patře budovy bubliny do velkého koncertního sálu.

Po skončení prohlídky jsme se cestou na zastávku MHD najedli a čekali na tramvaj, která nás odvezla na Kavčí hory, sídlo České televize. Na zastávce se nám líbilo, měli zde vánoční výzdobu, jejíž součástí byl i živý poník s oslem.

Na Kavčích horách jsme nejprve hledali vchod do České televize, protože budova je velmi rozlehlá a vrátnic je tam několik. V té správné nás už vítal milý pan Adámek, který nás komplexem provedl.

Nejprve jsme si řekli něco o historii, a pak už následovala prohlídka jednotlivých studií. Viděli jsme natáčení pořadu Sama doma, Kouzelná školka, vyzkoušeli jsme si práci kameramana, uváděli zprávy, které se promítaly ve čtecím zařízení. Mnozí z nás vyzkoušeli i kostýmy krále, zbrojnoše atd..

Cesta zpět se nám líbila také, Šárka Bičíková, která měla narozeniny, nám ve vlaku rozdávala bonbóny. Jen paní učitelka Eliášová už s námi asi jen tak nikam nepojede. Když jsme běželi přes pražské nádraží jako dostihoví koně na nástupiště na vlak, paní učitelka upadla a zranila si nohu. Nebýt Radka Zavadila, asi bychom jí ujeli a dnes tak neměli matematiku. Radku, děkujeme!

Karolína Dvořáková, 3. B

Kategorie:

Ze života školy
více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.