Maturitní zkoušky více
MENU více

Výměnný pobyt s německými žáky

Publikováno: 14. 4. 2015

cesko_nemecky_fond_budoucnostiNaše netrpělivé čekání na přátele z Německa skončilo dne 13. dubna, kdy přijeli s více než hodinovým zpožděním. Po přivítání jsme si odvezli „své Němce“ domů. Přestože byli všichni z cesty unaveni, někteří se vydali ještě téhož dne nakupovat.

V úterý jsme se vypravili na výlet do Prahy. V první části programu jsme navštívili německou ambasádu, kde jsme vyslechli zajímavé informace o její historii a funkci.

Na Pražském hradě jsme pak měli možnost zhlédnout výměnu stráží. Poté následoval klasický okruh po pražských památkách.

Následující den jsme jeli do Terezína. Zde jsme díky výkladu průvodkyně nahlédli do smutné, ale zároveň poutavé historie Malé pevnosti a ghetta Terezín.

Ve čtvrtek se studenti z Německa podívali do Kutné Hory, kde navštívili sedleckou kostnici, chrám svaté Barbory a starý stříbrný důl. Odpoledne se ještě vydali na bobovou dráhu, na níž zažili hodně legrace.

Páteční den patřil prohlídce našeho města a exkurzi na radnici, kde se němečtí studenti setkali s pardubickým primátorem Martinem Charvátem. Pro studenty byla jistě zajímavá i prohlídka naší školy a pobyt v několika vyučovacích hodinách. V podvečer se všichni, včetně rodičů a sourozenců českých studentů, zúčastnili společného setkání. Obě strany předvedly připravený program, který se velice vydařil.

Následoval víkend, kdy si každý mohl udělat program podle sebe. Například my dvě jsme se s německými děvčaty v sobotu zúčastnily Lidového běhu, ze kterého si každá z nás přinesla medaili, a pak jsme své hosty vzaly na výlet do Hradce Králové –  na nákupy a laser game. Sobotní večer byl pro většinu z nás a našich německých přátel stejný – a to tzv. Marel party.

Poslední víkendový den každý prožil jinak.  Někteří vyrazili na výlet na Kunětickou horu a někteří si dávali oddechový čas. Večer jsme se však dohodli na společném bowlingu, na kterém byli opravdu všichni. Na závěr jsme pak zašli do KFC. A už zbyl čas jen na zabalení kufrů a připravení se k pondělnímu odjezdu.

Ráno jsme se všichni sešli u autobusu, zatančili si naposledy na písničku Rock mi

od voXXclub, která se stala hymnou tohoto výměnného pobytu. Následovalo loučení a nekonečné objímání. A pak už méně vítaný odjezd.

Tento výměnný pobyt se podle našeho názoru velice vydařil a doufáme, že budeme mít možnost jet opět příští rok.

Eliška Červinková a Linda Šimečková (4. B)

Kategorie:

Partnerské školy
více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.