Maturitní zkoušky více
MENU více

Exkurze do firmy Petrof

Publikováno: 22. 5. 2015

Dne 21. května 2015 se studenti hudební výchovy ze třídy 5. B a 1. F vydali do Hradce Králové na exkurzi v továrně a muzeu firmy Petrof.

Společnost Petrof je tradičním a v současné době největším výrobcem klavírů a pianin v Evropě. Založil ji Antonín Petrof v roce 1864 v Hradci Králové a během 35 let se mu s pomocí rodiny podařilo z malé dílny vybudovat prosperující továrnu vyvážející klavíry a pianina do celého světa. Petrof  je rodinnou firmou, v čele firmy stojí Mgr. Zuzana Ceralová Petrofová, představitelka 5. generace. Piana značky Petrof se vyrábí na stejném místě, v továrně v Hradci Králové v České republice. Odtud nástroje vyváží do více než 70 zemí.

Studenti naší školy měli nejprve možnost seznámit se s historií firmy v muzeu Petrof. Průvodkyní nám byla spolumajitelka firmy paní Ivana Petrofová, která zasvěceně hovořila nejen o historii rodu Petrofů, ale i o vývoji samotných hudebních nástrojů.

V druhé části exkurze studenti nahlédli do zákulisí výroby a s upřesňujícími dotazy na průvodce sledovali výrobu pianin a klavírů od opracování dřeva až po konečnou expedici k zákazníkovi.

Exkurze byla vítaným doplněním učiva hudební výchovy.

Ivana Hrdinková

Kategorie:

Ze života školy
více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.