Maturitní zkoušky více
MENU více

Středoškolský atletický pohár Corny

Publikováno: 8. 10. 2015

Jako každý rok, tak i letos jsme se zúčastnili středoškolského atletického poháru Corny. „. V úterý 15. 9. 2015  se konalo okresní kolo za krásného počasí, do kterého jsme nastoupili ve složení:
Holky: Táňa Borovcová, Monika Doudová, Natálie Franclová, Anna Sákrová, Barbora Ženková, Kateřina Kvapilová, Kateřina Josífová, Klára Kučerová, Adéla Glücková,  pod vedením pí. Pačovské.

Kluci: Marek Miřejovský, Štěpán Plachý, Lukáš Kučera, Jan Jindra, Jindra Střihavka, Jakub Halousek, Martin Molek, Daniel Pulpán, Jan Jurica, Jan Bíl, pod vedením p. Holešínského.

H:  Závody začaly koulí a výškou dívek, téměř po celou dobu jsme soutěžily hlavně s „Mozarťákem“.  Po kouli a výšce jsme vedly my, vzápětí nás Mozart předběhl ve sprintech, ale bojovaly jsme dál, ovšem před finálovými štafetami bylo jasné, že se nám už nepodaří zvítězit a náskok před 3. v pořadí byl také pohodlný, a tak jsme nastoupily celkem uvolněné. Doběhly jsme druhé, a potvrdily tím celkové pořadí. Do krajského kola za dívky postoupila obě gymnázia Dašická i Mozartova.

K: Pro kluky byla velká motivace postoupit do krajského kola. Jako každý rok byla favoritem SPŠE, klukům se velmi povedla výška a sprinty.  Celý den se drželi na průběžném 2.-3. místě, kde se střídali s Mozartovkou. Před finálovou štafetou měli náskok podle výsledků 100 bodů. Cíl byl jasný. Náskok si minimálně udržet. Po 400 m 3. za Mozartem, po 300 m stále 3., na 200 m jejich náskok cca 30 metrů stáhli a do finálové 100 vybíhali z 2. místa které se jim podařilo udržet!  Po tomto výkonu většina z nás odcházela s vědomím, že do krajského kola postupují obě naše družstva, ale co se nestalo. Ve výsledcích před štafetou chyběla ještě jedna disciplína, kvůli které nakonec kluci ztráceli 100 bodů na 2. Gymnázium Mozartova. Věříme, že se to povede příští rok!

Ve čtvrtek 24.9. 2015 nás čekalo krajské kolo. Jelikož se konalo v Litomyšli, měly jsme sraz v 6:55. Dostavily jsme se všechny s posilami v podobě Lucie Stoklasové, Terezy Soukupové a Kláry Čermákové.

Když jsme dorazily na místo, nikomu z nás se nelíbily podmínky, byla zima, vlhko a vlezlo, ale přesto všechno jsme se namotivovaly a s nasazením jsme se vrhly do dalších soubojů. Ze začátku jsme si vedly poměrně slušně, ale v průběhu dne bylo vidět, že holky z Mozartovky sem přijely s jediným cílem – republikové finále. Přestože jsme se jim to snažily všemožně znemožnit a na kouli i na výšce si holky připsaly osobní rekordy, nestačily jsme na ně, a tak jsme před štafetami ztrácely 200 bodů. Nakonec jsme si odvezly krásné stříbrné medaile a motivaci pořádně zabojovat v příštím ročníku.

Letošní klání by se dalo nazvat soubojem „Dašák“ x „Mozarťák“. Bohužel pro nás měl soupeř navrch.

Kateřina Kvapilová 3.F

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.