Maturitní zkoušky více
MENU více

Hodnocení činnosti kroužku robotiky ve školním roce 2015/2016

Publikováno: 12. 3. 2016

Kroužek robotiky pro starší studenty gymnázia se zaměřil ve školním roce 2015/16 na práci se stavebnicemi firmy Fischertechnik. Sledovala se činnost senzorů čáry, vzdálenosti, dotyku i rozpoznání barvy. Program se vytvářel v prostředí RoboPro – grafické prostředí.

Podobná náplň byla určena pro studenty, kteří pracovali se systémem Arduino. Tito studenti se více zaměřili na vlastní programování systému Arduino.

Cílem byla účast na robotických soutěžích pořádaných ČVUT v Praze a organizací Amavet v Pardubicích.

Kroužek robotiky pro žáky nižšího gymnázia probíhá jednou týdně dvě hodiny. Výuka začala studiem programu Scratch a pokračuje stavbou a programováním stavebnic Fishertechnik v prostředích RoboPro Light a RoboPro. Žáci se učí naprogramovat od jednoduchých po složitější programy obsahující podprogramy.

Čtyři týmy se 11. 3. 2016 se svými roboty zúčastnily soutěže v převážení míčků pořádané organizací AMAVET. V současné době se jeden tým připravuje na robotickou soutěž pořádanou ČVUT v Praze 22. dubna 2016.

Mgr. Pavel Kycl, Mgr. Jana Herudková

Tyto aktivity se konaly v rámci udržitelnosti Projektu registrační číslo CZ.1.07/1.1.00/44.0012 „Podpora přírodovědného a technického vzdělávání v Pardubickém kraji“ financovaného z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

opvk_logo_s_ochrannou_zonou

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.