Maturitní zkoušky více
MENU více

Grandfinále Prezentiády bude s účastí dvou soutěžních týmů a moderátora z naší školy

Publikováno: 16. 4. 2016

Prezentiáda je týmová soutěž v prezentačních dovednostech pro dvou až tříčlenné týmy, určená středoškolákům a starším žákům základních škol. Letos se uskutečnil již sedmý ročník soutěže podporující odvahu, soutěživost a tvůrčí schopnosti mladých lidí. Do celostátního finále postupuje z každého krajského kola jen jediný tým. Naše gymnázium bude mít v celostátním finále své reprezentanty v kategorii střední školy i v kategorii základní školy + nižší gymnázia.

Ve čtvrtek 14. 4. 2016 se na gymnáziu Mozartova v Pardubicích konalo krajské kolo soutěže Prezentiáda, tentokrát v kategorii pro střední školy. Letos v našem kraji v této soutěži panovala tvrdá konkurence, jelikož se přihlásilo o 500% více týmů než v loňském roce.

Krajský turnaj začal v 8:30 a již od začátku by se atmosféra na turnaji dala krájet. Přeci jenom tolik týmů nikdo z přihlášených nečekal a účast na mezinárodním Grandfinále je opravdu lákavá. Jako naschvál nebyl v první půlce prezentačního bloku vylosován ani jeden z našich týmů a tak napětí a nervozita gradovaly. Naštěstí v druhém prezentačním bloku již jako druhý tým nastoupil náš tým (NE)ZAPAMATOVATELNÍ tvořen Matyášem Bayerem, Danielem Pasterou a Sárou Voldánovou ze 6. B. Hned dali najevo, že se na ně jen tak nezapomene! Předvedli zdařilou prezentaci na téma „Co si odnášíme ze školy“.

foto: FB Sáry Voldánové, FB soutěže Prezentiáda

Jako další před ostřílenou porotu nastoupil tým Těch, co název nikomu neprozradili, rovněž tvořen studenty naší školy, konkrétně Danielem Dvořáčkem z 5. B, Zuzanou Praislerovou a Barborou Kopeckou z 5. A. Ti naopak přednesli prezentaci na téma „Kde domov můj“. Poté následovaly prezentace ještě několika týmů z jiných středních škol a na závěr vystoupil další náš tým Liman tvořen Romanem Švédou a Vlastimilem Horálkem z 2. F s prezentací rovněž na téma „Co si odnášíme ze školy.“

Všechny prezentace byly na vysoké úrovni, ale vyhrát mohl samozřejmě jen jeden tým a mě moc těší, že právě náš tým tvořen Matyášem, Danielem a Sárou to dokázal a postupuje na mezinárodní Grandfinále Prezentiády, které se koná již příští čtvrtek a pátek na ESF Masarykovy univerzity v Brně. Další příjemnou zprávou pro mě bylo, že tým DoiX, reprezentující naší školu ve stejně soutěží v kategorii ZŠ, dnes dostal divokou kartu a na finále postupuje taktéž.

Touto cestou bych chtěl také poděkovat organizaci Student Cyber Games za to, že i přes můj mladý věk do mě vložila důvěru a od letošního roku mohu v Pardubickém kraji koordinovat a zasedat v porotě Prezentiády. Stal jsem se vůbec nejmladším krajským koordinátorem této soutěže v celé České republice. Krom koordinace mám v letošním roce také na starost moderování Grandfinále, jak ve čtvrtek pro základní školy, tak v pátek pro střední školy. Těchto dvou příležitostí si velice vážím a pevně věřím, že na koordinaci tohoto skvělého projektu a snad i moderování se budu moci podílet v budoucnu i nadále, protože pro moji budoucnost je to skvělá a nenahraditelná zkušenost.

Jan Pokorný

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.