Maturitní zkoušky více
MENU více

Francouzský deník II – Ve škole

Publikováno: 4. 5. 2016

V úterý ráno jsme měli sraz ve škole Saint Joseph. Někteří jeli autobusem, který sváží studenty z okolí do škol. Čekali jsme na dvoře do začátku vyučování. Účastnili jsme se 1. a 2. hodiny, abychom viděli, jak probíhá výuka ve Francii.

Poté jsme se znovu sešli na dvoře a společně vyrazili navštívit místní tržnici v Challans. Drtivá většina stánků byla s oblečením. Našli se tu i stánky se šperky, botami, košíky, židlemi, apod. V budově uprostřed tržnice se prodávalo jídlo (hlavně ovoce, mořské plody, maso a sýry).

Vrátili jsme se zpět a zašli na oběd do školní jídelny. Jídlo se skládalo z hlavního chodu (steak s hranolkami), salátu (3 druhy na výběr) a dezertu v podobě kusu sýra nebo pomazánky a pečiva, popřípadě ovoce. Zbytek hodinové pauzy na oběd jsme strávili na dvoře povídáním a hraním slovních her, protože zde je zakázáno používat mobilní telefony.

Následoval nácvik scén z vybraných filmů a zpěvu v budově školy. Bylo to dlouhé a nudné. Po skončení jsme se rozjeli (někteří znovu autobusem) do domovů našich Francouzských korespondentů a strávili zde zbytek večera.

Lenka Branculská, Aneta Roubová, Lucie Ferešová, Emma Hovorková

související:

Kategorie:

Ze života školy
více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.