Maturitní zkoušky více
MENU více

Premiérová účast na Grandfinále pIšQworek přinesla skvělé 6. místo

Publikováno: 28. 11. 2016

V pátek 25. 11. 2016 se konalo na FSS Masarykovy univerzity v Brně již deváté grandfinále soutěže pIšQworky, letos poprvé s účastí našich reprezentantů – týmem Upilovaná brokovnice (Oskar Hofman, Jan Bíl, Jan Tilgner, Vojtěch Melichar, Václav Luňák).

Do finále se tento tým probojoval přes nezvykle velké oblastní a krajské kolo. Na finále poté postupoval vždy jeden nebo dva týmy z každého kraje a dva týmy ze Slovenska. Po několikahodinových bojích, kdy naši hráči hráli proti ostatním týmům zápasy, při nichž používali šachové hodiny, bylo konečně jasno.

Upilovaná brokovnice vybojovala krásné 6. místo, což je vzhledem k tomu, že do letošního ročníku soutěže se přihlásilo přibližně 1 300 týmů z celého Česka a Slovenska, vcelku úctyhodný výkon.

piskvorky_finale_2016

K úspěchu gratulujeme a doufáme, že příští rok naši reprezentanti naváží na tento téměř historický úspěch a finále se zúčastní i v následujícím, v pořadí již desátém ročníku soutěže pIšQworky.
K celému grandfinále si můžete přečíst report nebo prohlédnout kompletní galerii na Facebooku pIšQworek.

Také na organizaci finále se podíleli žáci z našich řad – David Fiedler, Kateřina Lesáková, Daniel Pastera, Jan Pokorný a Sára Voldánová.

Daniel Pastera

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.