Maturitní zkoušky více
MENU více

Zapojili jsme se do projektu MS Office 365

Publikováno: 18. 12. 2016

Office365_10Naše gymnázium je od prosince 2016 plně zapojeno do projektu MS Office 365 pro školství. Všichni žáci naší školy nyní mohou bezplatně využívat po celou dobu svého studia školní licenci pro MS Office 365.

Všem žákům byla systémem vygenerována školní emailová adresa ve tvaru jmeno.prijmeni.kodtridy@gypce.onmicrosoft.com, např. tedy jan.novak.2016F@gypce.onmicrosoft.com.

Tuto emailovou adresu budeme využívat pro oficiální emailovou komunikaci s žáky. Žádáme proto všechny žáky, aby si v rámci MS Office 365 nastavili přesměrování pošty v prostředí MS Office 365 na svou soukromou adresu. Odpadne jim tak nutnost kontrolovat více emailových schránek současně.

Postup nastavení přesměrování je následující:

Po přihlášení do aplikace MS Office 365 na stránce https://login.microsoftonline.com/ si na úvodní obrazovce vyberte aplikaci Pošta:

Office365_05

V aplikaci Pošta zvolte Nastavení (ozubené kolo nahoře vpravo):

Office365_06

V Nastavení zvolte Pošta:

Office365_07

V nastavení Pošty zvolte Přeposílání:

Office365_08

V Přeposílání si nastavte svoji „civilní“ emailovou adresu (tedy tu, kterou vybíráte):

Office365_09

Po vyplnění tohoto formuláře nezapomeňte vše uložit (ikona Uložit vlevo nahoře).

Jak zkontrolovat, zda se vše povedlo?

Ideální kontrolou je odeslání emailu ze žákovy soukromé emailové schránky na adresu jeho oficiální emailové schránky v našem gymnaziálním MS Office 365. Pokud je přesměrování nastaveno správně, měl by se tento email vrátit do soukromé emailové schránky žáka do sekce Doručená pošta.

Poznámky:

  1. Pokud vám chybí přihlašovací údaje (= proužek s přihlašovacím jménem a heslem), obraťte se na Josefa Raka.
  2. Vzhledem k tomu, že oficiální školní emailové adresy vygenerované v MS Office 365 budeme používat při oficiálních akcích (testování od České školní inspekce, maturitní zkoušky…) je velmi vhodné, aby si všichni žáci školy co nejdříve nastavili přesměrování své oficiální školní emailové adresy v MS Office 365 na svoji soukromou emailovou adresu.
  3. Uvedené informace se nemusí týkat žáků prvních a druhých ročníků osmiletého gymnázia. V těchto ročnících podají žákům aktuální informace jejich třídní učitelé.

Milan Volejník

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.