Maturitní zkoušky více
MENU více

Zprávy z Nassfeldu

Publikováno: 6. 2. 2017

Někteří studenti ze tříd 1.F, 1.H, 5.A a 5.B tráví druhý týden února 2017 v korutanském Nassfeldu. Budeme zde zveřejňovat jejich krátké zprávy i fotografie zasílané přímo z rakouských Alp.

Příjezd do Nassfeldu byl deštivý a zamračený, zato následující ráno jsme se probudili do zasněžené zimní pohádky. Alespoň to tak vypadalo za oknem. Celodenní sněžení a mlha už nebyly pro lyžování tak úžasné, ale všichni to zvládli a doufáme, že příští dny budou, co se týká počasí, příznivější.

Druhý den sice začal stejně zataženou oblohou v údolí, ale hned jak jsme vyjeli na první stanici lanovky, obloha se vyjasnila. Po celý den nás provázelo téměř slunečné počasí a tak jsme poprvé viděli v plné kráse celý areál Nassfeldu. Všichni si dosyta zalyžovali a těší se na zítřek.

Následující dny bohužel přinesly opět mlhu a krásné výhledy jsme si mohli užívat jen na nejvyšších místech, odkud byly vidět mraky ležící v údolích.

Během pobytu jsme se věnovali nejen pohybu na sněhu, ale také míčovým hrám v tělocvičnách. Tým chlapců sehrál krásná utkání proti německým a rakouským soupeřům, dívky zdokonalovaly svou volejbalovou hru.

I přes nepřízeň počasí všichni zvládli jak lyžování a snowboardování, tak i závěrečný úklid a v pořádku jsme dorazili v sobotu krátce před druhou hodinou ranní do Pardubic. Všichni unavení, ale v pořádku.

Děkuji všem vyučujícím a také panu doktorovi Martinu Kubrychtovi, kteří zajistili bezproblémový průběh kurzu a o své svěřence se po celou dobu vzorně starali.

Zuzana Burianová

PS: …a těšíme se i na fotky a texty od studentů ze tříd 1.F, 1.H, 5.A a 5.B lyžujících v Peci pod Sněžkou 🙂

Kategorie:

Ze života školy
více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.