Maturitní zkoušky více
MENU více

Žákovský výměnný pobyt: Gymnasium Marianum Buxheim – Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083

Publikováno: 5. 4. 2017

sobota 1. 4. 2017
Po půl roce se opět setkáváme s našimi výměnnými partnery. Je slunná sobota, apríl, 1. dubna odpoledne a naši Němci přijíždí autobusem před naši školu. Po srdcervoucích přivítáních se každý vydává domů. Cca polovina žáků naší školy se ale ještě tentýž večer schází na pověstné „Mařelparty“, která se konala již počtvrté.

neděle 2. 4. 2017
Němci byli tento den v rodinách, takže program si zařizoval každý individuálně. I přesto jsme se ovšem nějak domluvili a aspoň po malých skupinkách jsme podnikali výlety/společné akce. Někteří vyjeli dál než na Kunětickou horu (jako my), například do Liberce či Prahy. Další z nás navštívili v Pardubicích Laser Game a Aqua (kam jsme dostali lístky od vedení školy, za což bychom rádi i poděkovali). Po jistě náročném dni jsme všichni večer zalehli do postelí a připravovali se na zítřejší první výlet do Ležáků.

foto Jakub Dlouhý

pondělí 3. 4. 2017
Kolem osmé hodiny se scházíme postupně před školou a po půl deváté vyjíždíme směr Ležáky. Zde jsme měli velice zajímavou prohlídku a přednášku s p. PhDr. Vojtěchem Kynclem, který opět nezklamal a vše nám, jakožto bývalo i v minulých letech, krásně a zajímavě vysvětlil. Tento výlet patří k těm kratším výletům, a proto jsme již kolem druhé hodiny stáli před školou s tím, že Němci se jdou připravovat do školy na společný večer (ten bude 5. dubna) a my máme volno. Využili jsme ho tedy k přípravám na zbytek odpoledne a našli různé kavárny, kam bychom se po skupinkách vešli. Myslím, že program vzhledem k počasí se velmi vydařil a všichni jsme byli spokojeni.

úterý 4. 4. 2017
Dnes nás čekal nejlepší a zároveň ale i nejdelší výlet, který Němci při návštěvě podnikají. Výlet do Prahy! Již kolem osmé hodiny jsme v pochmurném počasí vyjížděli směrem k hradecké dálnici. Cesta probíhala ku podivu vcelku hladce, a proto jsme již kolem půl desáté byli v Praze. Zde však byl první problém. V důsledku teroristický útoků se na Pražský hrad musí projít speciální kontrolou. Při pohledu na frontu, která k této kontrole vedla, jsme se rozhodli, že tuto památku snad poprvé vynecháme a pojedeme rovnou k Čechovu mostu. Zde jsme se s učiteli vydali podél Právnické fakulty, skrz Pařížskou ulici k Staroměstskému náměstí. Následovala prohlídka Karlova mostu a Německého velvyslanectví. Kolem oběda jsme dostali na tři hodiny rozchod, což nám hned zlepšilo náladu. Každý tento čas využil jinak. Někdo šel na nákupy, někdo se jen najíst… Prostě bylo mnoho způsobů jak tento čas strávit. Před šestou večerní jsme již stáli před školou. Tento večer byly nejspíše hlavní dvě akce, na které jsme se vcelku půl na půl rozdělili. Někteří šli podpořit naše pardubické Dynamo na zimní stadion a někteří se vydali do Horních Ředic, kde se konala další party u jedné výměnné partnerky.

text David Marel

Program výměnného pobytu jaro 2017

Marie Matyášová

pokračování článku…

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.