Maturitní zkoušky více
MENU více

Krajské kolo Prezentiády 2017: pódium obsadily tři týmy z Dašáku

Publikováno: 21. 4. 2017

Prezentiáda je soutěž v prezentačních dovednostech dvoučlenných a tříčlenných týmů. Soutěž je určena týmům základních a středních škol. Ve finálovém turnaji kategorie středních škol Pardubického kraje se utkalo 12 týmů.  Do tohoto finále se probojovaly 3 týmy z našeho gymnázia. Tyto tři týmy se také podělily o tři místa na stupních vítězů:

  • 1. místo: Pleasure industries (Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083) ve složení: Martin Půlpán a David Fiedler (7.B)
  • 2. místo: DoiX (Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083) ve složení: Radek Horáček, Matěj Prokop a Jan Daněk (5.B)
  • 3. místo: Árjové (Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083) ve složení: Petr Kučera, Jan Malíř a Renáta Nováková (1.H)

foto Sára Voldánová 7.B, Josef Rak 22.A

Do mezinárodního finále na Ekonomicko-správní fakultě MU v Brně postupuje z každého kraje pouze vítězný tým. Organizátoři doplňují finálovou sestavu o jeden nejlepší tým z druhých míst všech turnajů v Česku a na Slovensku. I letos putuje divoká karta na naše gymnázium. V mezinárodním finále tak budeme jedinou střední školou, která tam bude mít dvě želízka v ohni: Pleasure industries a DoiX.

Milan Volejník

V Pardubicích se dnes na Gymnáziu Mozartova sešlo 12 týmů ze všech koutů Pardubického kraje. Ptáte se proč? Protože se zde konalo krajské kolo středních škol Prezentiády. V loňském roce byl Pardubický kraj vůbec nejúspěšnější. Koho porotci poslali do finále, aby i letos toto prvenství pro tento kraj vybojoval?

V téměř mrazivém čtvrtečním ránu bylo na pardubickém Gymnáziu Mozartova očekáváno dvanáct týmů, které se pečlivě připravovaly na předvedení své prezentace na téma Láska, sex a něžnosti či Nejužitečnější vynález.

Vše začalo okolo deváté hodiny. Všechny týmy již byly odbaveny prezencí, obdržely minerální vodu Ondrášovka, propisku a perník od města Pardubice. V prvním prezentačním bloku se prezentace zaměřovaly spíše na téma nejužitečnějšího vynálezu. Slyšeli jsme o autech, rtěnkách, zipech a mnoha dalších věcech. Po krátké přestávce následovaly týmy, které se zaměřily spíše na naše druhé téma ,,Láska, sex a něžnosti“. Slyšeli jsme o běžném průběhu vztahu, ale také o revoluční novince, Mláskátoru 3000 či o pornografii v našich životech.

Po prezentaci všech dvanácti týmů začal pro porotce nelehký úkol. Dva týmy měly stejně bodů! A co víc, na prvních místech! Nezbývalo tak nic jiného, než aby se porotci v soukromí šli poradit, jaký tým do Grandfinále pošlou. Po dlouhém rozhodování bylo jasno, na finále se podívá tým Pleasure industries. A kdo ví, třeba si svůj revoluční Mlaskátor 3000 vezmou s sebou.

Aktuálně vám přinášíme krátký rozhovor s našimi finalisty:

V čem si myslíte, že jste byli lepší než soupeři?
Při výstupu jsme byli plní energie a jak řekla porota, měli jsme ten správný drive.

A taky správný produkt ne?
Zkrátka teleshoppingová prezentace o multifunkčním vibrátoru je jen jedna za život.

Jaké téma byste si přáli na finále?
Lepší téma než Láska, sex a něžnosti už snad ani vymyslet nemůžete (smích).

Jan Pokorný, 7.B

Přehled týmů, které se zúčastnily turnaje v krajském kole:

Prezentiada_2017_startovni_listina_kraj

související:

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.