Maturitní zkoušky více
MENU více

Mezinárodní finále soutěže Prezentiáda: 3. a 4. místo pro týmy z naší školy

Publikováno: 3. 5. 2017

V letošním mezinárodním finále soutěže prezentačních dovedností studentů středních škol Prezentiáda mělo naše gymnázium dva zástupce. Z prvního místa v krajském kole přímo postoupil tým Pleasure Industries a z druhého místa v krajském kole se na divokou kartu dostal do finále DoiX.

Oba týmy se probojovaly mezi nejlepší: Pleasure Industries (Martin Půlpán a David Fiedler ze 7.B) byli čtvrtí, DoiX (Radek Horáček, Matěj Prokop a Jan Daněk z 5.B) získali 3. místo!

Přinášíme reportáž přímo od účastníků finále:

Ve čtvrtek 27. 4. a v pátek 28. 4. 2017 jsme se na Ekonomické fakultě Masarykovy univerzity v Brně zúčastnili grandfinále soutěže Prezentiáda, na kterém spolu s námi bylo i dalších 17 týmů z ČR a Slovenska. Ve čtvrtek jsme měli za úkol vytvořit prezentaci, poté jsme si nacvičovali projev. V pátek se konaly samotné prezentační bloky. Přibližně ve 14 hodin jsme se dozvěděli výsledky. Konkurence byla vysoká, ale nakonec jsme se jako tým DoiX umístili na třetím místě. Prezentování před publikem na grandfinále​ v Brně byla skvělá zkušenost a těšíme se na další ročník.

Jan Daněk, Matěj Prokop, Radek Horáček, tým DoiX

foto: Marcela Tučková

Grandfinále soutěže Prezentiáda se za naše gymnázium zúčastnily hned dva týmy – Doix a krajským kolem již proslavená firma Pleasure Industries – ve složení Martin Půlpán a David Fiedler. Během pobytu v Brně jsme vzhledem k přípravám naší prezentace neměli příliš možností nasát atmosféru velkoměsta. Na vypracování prezentace jsme měli stanovený přísný časový limit – cca 10 hodin.
Chlapci z týmu Doix předvedli skvělou prezentaci na téma „Svět bez peněz“. Několikrát se zmínili o brněnském životě a odvážně využili každou příležitost opřít se do sponzora soutěže – Ondrášovky. Za úspěšnou firmu Pleasure Industries studenti navrhli kontroverzní produkt pro řešení migrační krize, a sice Migrátor 3000. Svým energickým výstupem naprosto ochromili konzervativní porotu a získali si publikum.
V konečném součtu se naši studenti umístili na krásném 3. (tým Doix) a 4. (Pleasure Industries) místě. Je ovšem nutno brát v potaz, že na tomto Česko-Slovenském finále byla konkurence enormní a týmy na předních příčkách od sebe dělilo jen několik málo bodů.
Děkujeme celému organizačnímu týmu prezentiády a také našemu jedinečnému pedagogickému dozoru – paní Marcele Tučkové.

David Fiedler, Martin Půlpán, tým Pleasure Industries

související:

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.