Maturitní zkoušky více
MENU více

Spoluzakladatel Drop In na Dašáku

Publikováno: 27. 11. 2017

V pátek 24. 11. 2017 navštívil naši školu PhDr. Ivan Douda, hlavní psycholog a spoluzakladatel neziskové organizace Drop In, která pomáhá lidem se závislostí na nealkoholových drogách. 

Během své hodinové přednášky v zaplněné jídelně se věnoval problematice drogové prevence a dopadů jednotlivých drog na psychiku, fyzické zdraví a mezilidské vztahy. Přiblížil nám životní příběhy několika svých klientů – narkomanů a upozornil nás na riziko podceňování návykových látek, jako jsou THC a alkohol, který je společností silně podceňován. Varoval nás, že i když jsou některé drogy brané jako „lehké“, nikdy nevíme, jak zapůsobí zrovna na nás, a pokud máme citlivější orgány, mohou být následky tragické.

Pan Douda se také nezapomněl zmínit o tom, jak je v Česku užívání drog trestně postihováno, o dealerech či o tom, jak jsou pro stát ekonomicky výhodní kuřáci.  Jeho poselstvím je, že závislost si může vypěstovat každý, ať už milionář na kokainu nebo bezdomovec na toluenu, každého ale droga zničí. Závislost se sice dá léčbou dostat pod kontrolu, ale zvládnout doživotní abstinenci a zvednout se ze dna je mnohem těžší, než na něj klesnout.

Jan Vítek, 5.B

Kategorie:

Ze života školy
více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.