Maturitní zkoušky více
MENU více

Reportáž z lyžařského kurzu v Harrachově

Publikováno: 16. 1. 2018

A je to tady! Letošní sekundy se v neděli 14. 1. 2018 srotily na nádvoří školy, aby se vydaly na lyžák. Zde je výňatek z jejich deníku:

Odbila devátá hodina a vyjíždíme. Cesta trvá něco okolo dvou hodin. Kolem jedenácté jsme na místě. Jdeme se ubytovat a ve dvanáct hodin je oběd.

Po obědě následuje pár organizačních slov od vedoucí zájezdu, paní učitelky Vašíčkové. V půl druhé vyráží běžkaři. Chvíli hledají trasu, ale potom se jim podaří najít ideální okruh, na kterém stráví zbytek své túry. Ve dvě hodiny se na sjezdovce objevují lyžaři. Rozřazování do skupin je hlavní částí programu. V šest hodin nás vítá večeře.

Od sedmi hodin je promítán film o lyžáku pro Áčko. Od osmi pak pro Béčko. Večerka je stanovena na půl desátou, ale spousta účastníků kurzu usíná mnohem déle.

V pondělí se jdeme nasnídat a v devět hodin se jde na svah. V poledne se vracíme na hotel, abychom se naobědvali. O půl druhé se na svah vrací 1. skupina. Ve dvě hodiny ji následují ostatní skupiny. Večeře je opět v sedm a večerka o půl desáté.

Od úterního rána sněžilo a kvůli silnému větru jsme nemohli na sjezdovky. Rozhodli jsme se, že navštívíme sklárnu Novosad a syn. Všem se výlet moc líbil. Odpoledne se počasí zlepšilo a tak jsme šli lyžovat. Jsme rádi za nově napadaný sníh, díky kterému se mnohem to lépe jezdí. Večer jsme se šli koulovat.

Středeční lyžování jsme si moc užili, sníh padal celý den. 1. a 2. skupina jely i na černé sjezdovce. Ještě před večeří se pár běžkařů vydalo na okruh v lese, byla to příjemná jízda. Večer jsme se dívali na film o historii lyžování.

Ve čtvrtek foukal silný vítr a stále dost sněžilo. I tak jsme si lyžování užili a na svahu strávili téměř celý den. Večer jsme si balili věci na odjezd.

Páteční ráno jsme předávali pokoje a dopoledne jsme si ještě zalyžovali. Po obědě jsme čekali na autobus a kolem 15. hodiny jsme vyrazili domů.

Celý pobyt jsme si všichni moc užili. Děkujeme všem učitelům a paní zdravotnici, že se nám tak hezky věnovali, na lyžák budeme s úsměvem vzpomínat a těšíme se třeba někdy příště 🙂

text a foto žáci 2.A

Kategorie:

Ze života školy
více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.