Maturitní zkoušky více
MENU více

Lékař z letecké záchranky na palubě našeho gymnázia

Publikováno: 30. 1. 2018

Dne 26. ledna 2018 se ve školní jídelně konala přednáška o první pomoci pro třetí ročníky čtyřletého a odpovídající ročníky osmiletého gymnázia. Přednášejícím byl lékař letecké záchranné služby z Hradce Králové Marek Dvořák, který nás seznámil nejen s technikou první pomoci, ale i s činností záchranářů a dispečerů na lince 155.

Po zhruba devadesátiminutové přednášce, kdy jsme byli poučeni o tom, jak se zachovat při krizových situacích, byl prostor pro dotazy, čehož mnozí z nás s radostí využili. Dozvěděli jsme se tak, jak probíhá výběrové řízení pro záchranáře u letecké záchranné služby, jakou kvalifikaci musí mít pilot záchranného vrtulníku i to, kolik by (čistě teoreticky) stál pronájem vrtulníku (samozřejmě ne toho záchranného).

To dopoledne jsme se dozvěděli mnoho užitečného a zajímavého, nejdůležitější je však poslání, které si v sobě poneseme navždy: každý z nás může a musí pomoci tomu, kdo to potřebuje. Jak trefně poznamenal přednášející – zachránit někomu život je snazší než jej stvořit. Na rozdíl od druhého případu na to ani nemusíme být dva.

Diana Stará, 3. F, foto Milan Volejník

Kategorie:

Ze života školy
více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.