Maturitní zkoušky více
MENU více

Z cestovního zápisníku letošní septimy

Publikováno: 31. 5. 2018

Tisíc a jeden div Gargána zažili jsme během našeho pobytu v Itálii na vlastní kůži. Škála pozoruhodností se táhla od zdejšího kempu, kterému všudypřítomné kočky dodávají na roztomilosti, chatky na útulnosti a kde olivovníky vždy poskytují nějakou maličkost, do které můžete šlápnout, až po trhy plné jídla za hubičku či projížďku pralesem.

Ne vždy bylo ale nebe bez mráčku. Doslova. Úterní vzduch byl protkán vůní deště, který s sebou spláchl i většinu programu. Bohužel jsme si tak neužili plavání v poloslaném bazénu ani přátelského zápasu ve fotbale.

Mimo krátkou spršku se ale středa projasnila, a tak většina z nás vyrazila do pralesa na projížďku s Gargano Jonesem. Cestu nám zkřížila zvířata od prasete po černého hada, ale všichni dorazili v pořádku, aby se ve čtvrtek zúčastnili trhů ve městě Ischitella. Šarmantního a temperamentního Itala jsme tak vyměnili především za již čiře italskou zmrzlinu.

Vše to a mnohem víc bylo v kempu ještě prokládáno vyrovnaným volejbalem, zmateným vodním pólem, fotbalem ve spalujícím žáru, ringem v horkém písku, plaváním v azurovém moři a cupitáním maličkých ještěrek.

 Za obě letošní septimy,

Vojtěch Svoboda, 7. B, foto Daniel Dvořáček, 7.B

Kategorie:

Ze života školy
více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.