Maturitní zkoušky více
MENU více

Celostátní přebor škol v OB z pohledu vedoucí akce

Publikováno: 12. 6. 2018

Ve středu 6. 6. 2018 se na dostihovém závodišti v Pardubicích konalo celostátní finále Přeboru škol v orientačním běhu. Bylo to super. Nemuselo se brzy vstávat a někam daleko cestovat. Všech 26 nominovaných žáků naší školy dorazilo téměř včas a většinou na kole. Následovala prezentace a taktické pokyny k závodu.

Shromaždiště všech závodníků bylo za tribunami, aby nebylo vidět, jak se běhá v závodním prostoru dostihového závodiště. Chtěla jsem poznat originalitu prostoru, tak jsem se přihlásila do vloženého závodů pedagogických dozorů, VIP hostů a příchozích. U každé koňské překážky a terénního tvaru byly nějaké kontroly. Tratě se křížily, bylo nutné neustále sledovat kódy kontrol, aby člověk nebyl diskvalifikován. V oranici se neběželo dobře. Díry, vývraty a prohlubně v lesíku a v křovinách po okrajích závodiště byly dost schované v kopřivách a vysokém podrostu. Bylo horko, pro dobrý výsledek se muselo běžet na maximum.

Po těchto zkušenostech chápu, že někteří naši závodníci byli diskvalifikování za špatně označenou kontrolu. Vím, že pro někoho to bylo dost fyzicky i psychicky náročné. Ne všichni naši reprezentanti jsou výkonnostními závodníky. Proto všem moc děkuji za bojovnost a snahu, kterou předvedli.

Naše medailová umístění:

  1. místo Martin Roudný (HS) – 7. A
  2. místo Kateřina Koberová (D9) – 4. B

Je skvělé, že v celkové kategorii ZŠ (dívky a chlapci 6. – 9. třída) i v kategorii SŠ (dívky a chlapci středních škol) jsme obsadili shodná pátá místa. Tzn., že jsme pro příští rok vybojovali dvě postupová místa pro Pardubický kraj. Všem blahopřeji a děkuji.

text a foto Lenka Koberová

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.