Maturitní zkoušky více
MENU více

Žurnalisti z Dašáku v TV Seznam: Budeme psát, co chceme sami číst

Publikováno: 12. 11. 2018

Ve čtvrtek 8. listopadu 2018 se skupina studentů z kroužku žurnalismu a médií z naší školy zúčastnila exkurze do Seznam zpráv v Praze.

„Hlavním cílem exkurze bylo poznat pracovní prostředí redakce, její složení a práci jejích členů,“ uvedl vedoucí akce Ondřej Vojtěch. Studenti tak zavítali do nejrůznějších natáčecích studií, podívali se do pracovišť redaktorů, PR manažerů, produkčních a také grafiků, u kterých měli příležitost zhlédnout krátký edukativní spot na téma amerických voleb.

„Kroužek žurnalismu si na naší škole klade za cíl vytvořit školní médium, které by odpovídalo dnešní době a dalo studentům možnost tvořit zajímavý mediální obsah,“ přiblížil Vojtěch důvod exkurze. „Neformální prostředí Seznam zpráv je sice na hony vzdálené školnímu prostředí, ale dalo nám určitě mnoho podnětů,“ dodal Vojtěch.

Na závěr exkurze měli studenti možnost vyzkoušet si práci novináře a pokládali otázky reportérovi a šéfeditorovi Filipu Horkému. Ten dal přítomným několik důležitých rad a tipů. „Myslete na ty, pro které píšete, pište to, co chcete číst, a nenechte se otrávit těmi, kteří vás kritizují,“ tak by mohlo znít krátké resumé ze zhruba dvacetiminutového rozhovoru s Filipem Horkým.

Anna Stieberová, Ondřej Vojtěch

Kategorie:

Ze života školy
více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.