Maturitní zkoušky více
MENU více

Naši piškvorkáři 7. v Česku i na Slovensku!

Publikováno: 10. 12. 2018

V pátek 7. 12. 2018 jsme se, jakožto školní piškvorková reprezentace, účastnili federálního finále turnaje pIšQworky v Brně. Náš tým „Hoekebe“ složený z Honzy Fialy, Petra Kavičky a Lukáše Vlasáka z 6. A a Petra Kučery a kapitána Matěje Ehma ze 7. A se do Brna probojoval skrze oblastní a krajské kolo. Přičemž obě pro něj skončila vcelku snadným vítězstvím s celkovým skóre 183:17. Tak jsme si pakovali věci do Brna.

Museli jsme odjet už ve čtvrtek, protože bychom jinak nestíhali prezenci, večer jsme strávili na kolejích MU v Brně při sledování stand-up comedy „Duel Jaromíra Soukupa“ ft. Vojtěch Filip. Ráno jsme dorazili na Fakultu sociálních studií MU, tedy na místo konání celé akce, a po krátkém úvodu jsme se pustili do hry. Čekalo nás 8 zápasů s 24 nejlepšími týmy z Česka a Slovenska.

Hned v prvním kole nám švýcarský systém vybral velké favority, tým „Káčátko naposledy“ z Kladna, kteří nás poté s obtížemi porazili 14:6. Druhý zápas se slovenskými přáteli z Trenčína, „Elektrické zaraidenia“, dopadl podobně v poměru 16:4. Ve třetím zápase se s námi utkal tým „NaCl“, zde přišla naše první výhra se skóre 16:4. Avšak v následujícím zápase jsme zase dostali na šišku od plzeňského týmu „GLP 1“ s výsledkem 12:8. Po tomto zápase jsme se plácali na 18. místě a nic nenasvědčovalo změně, když jsme v posledním zápase před přestávkou na oběd „pouze“ remizovali s týmem „Autsideři“, který bychom měli za normálních okolností bez problémů porazit, ale my jsme hráli jako banda loupáků.

Po přestávce jsme se konečně probrali a hlavně Honza „Feacher“ Fiala, kterému se v první polovině vůbec nedařilo, začal sbírat velice důležitá vítězství. Nejprve jsme přejeli sestavu „18k týmu“ v poměru 16:4, pak jsme porazili tým „Křižáci znovu útočí“ se skóre 14:6 a nakonec jsme si vyšlápli i na seskupení „Pas si vite!“ 12:8. 

Před vyhlášením jsme tipovali, že skončíme sedmí, a náš tip nám vyšel, a tak jsme se stali sedmým nejlepším středoškolským týmem v Česku a na Slovensku.  Děkujeme paní učitelce Tučkové, že se o nás na výletě pěkně starala, a příští rok se pokusíme urvat bednu.

Petr Kučera, 7. A

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.