Maturitní zkoušky více
MENU více

Adventní program školního pěveckého sboru

Publikováno: 17. 12. 2018

V době adventní školní pěvecký sbor již tradičně navštěvuje denní stacionáře v Pardubicích a svým vánočním repertoárem zpříjemňuje potřebným sváteční čas.

V pátek 7. prosince 2018 jsme zavítali do domova důchodců U Kostelíčka, ve čtvrtek 13. prosince 2018 do denního stacionáře na Dubině a v pátek 14. prosince 2013 zase do centra Slunečnice na Dukle. Půlhodinový blok zpěvu koled, písní s vánoční tematikou a recitace ocenili posluchači dlouhým potleskem. Odměnou nám byly nejen drobné dárky, které jsme v závěru vystoupení obdrželi, ale především dojetí, jež bylo patrné na straně seniorů i nás, zpěváků. 

foto: Tomáš Pekárek (3. B) a Ivana Hrdinková

V pondělí 17. prosince 2018 vyvrcholil náš adventní program slavnostním koncertem, který se jako každoročně konal v kostele Panny Marie Sedmibolestné v Pardubicích U Kostelíčka. V 17.00 zahájil sváteční podvečer Jakub Dvořák (3. F) hrou na varhany. Následovaly sborové skladby jako např. Jesus Christ Superstar, Dobrou zprávu hlásej, Stille Nacht, V půlnoční hodině. Pro letošní příležitost jsme do programu zařadili i šestihlasé Evening Rise se sólem Renáty Novákové (3. H). Nejdelší potlesk sklidila skladba Bohemian Rhapsody skupiny Queen a sólový part Dana Barka (8. A).  V závěru zazněla, tak jako každý rok, koleda Narodil se Kristus Pán. Tu se sborem zpíval už celý kostelík.

Děkuji všem sboristům za zodpovědnou přípravu, reprezentaci školy a hlavně za radost, kterou do svého zpěvu při všech vystoupeních vkládají.

Krásné a požehnané Vánoce!

Ivana Hrdinková, sbormistryně


Kategorie:

Ze života školy
více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.