Maturitní zkoušky více
MENU více

Lyžák v Nassfeldu: německé šlágry i skvělá lyžovačka!

Publikováno: 8. 3. 2019

Lyžařský výcvik, kterého se v termínu 24. 2. – 1. 3. 2019 zúčastnili žáci ze tříd 5. A, 5. B, 1. F a 1. H, v rakouském středisku Nassfeld proběhl hladce a bez sebemenších komplikací. Když pomineme vyvrtnutý palec na ruce a zánět slepého střeva, nic vážnějšího se nestalo, a ač se to může zdát neuvěřitelné, všichni přežili a ve zdraví dorazili domů.

Vše začalo, jakmile jsme se s třicetiminutovým zpožděním vydali na cestu. Nikdo se nikde naštěstí nezapomněl, pouze bylo potřeba vyměnit autobus. Po pár zastávkách a deseti hodinách jsme se jako lusknutím prstu objevili před naším hotelem a náš pobyt zde jsme započali večeří.

Začalo nám lyžování. Ze začátku nebylo snadné zorientovat se v tom, kam která sjezdovka vede a která je která, díky jejich velikému množství, avšak časem už jsme je měli v malíku. Pauza na oběd, který už jsme měli předpřipravený ze snídaně, se odehrávala vždy u stanice jedné z mnoha lanovek. Byla i možnost naobědvat se ve vedlejší restauraci, kde jsme v den odjezdu, se štěstím, vychytali živou hudbu. Německý šlágr zůstane navždy v našich srdcích.

Každý den byl jako malovaný, avšak kvůli odpolednímu teplu byl sníh mokrý a těžký, proto bylo sjíždění zpět k chatě obtížnější. Nicméně jsme za vymodlené hezké počasí byli více než rádi a užívali jsme si ho, jak jen to šlo.

Celkově se kurz velmi vydařil a za všechny děkuji všem učitelům i žákům za účast.

Adéla Gottvaldová, 1. F

související: Lyžařský kurz Pec pod Snežkou

Kategorie:

Ze života školy
více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.