Maturitní zkoušky více
MENU více

Aneta Roubová zabodovala s francouzštinou

Publikováno: 3. 6. 2019

V úterý 14. května 2019 proběhlo ve Francouzském institutu v Praze celostátní kolo Soutěže ve francouzském jazyce pro vítěze krajských kol. Soutěž byla tvořena dvěma částmi – poslechem a rozhovorem s porotou na vylosované téma.

V rámci programu jsme většinu dne čekali na chodbě, než přijdeme na řadu k ústní části, kde nás čekala tříčlenná porota tvořená učiteli francouzského jazyka a rodilými mluvčími. V jedné z porot byl pan učitel Machatý z naší školy a v jiné slečna Justine, která je v Pardubické alianci na šestiměsíční stáži. Před samotným vyhlášením jsme měli možnost dojít si na oběd do nedaleké základní školy a zhlédnout dva krátké francouzské filmy.

Nejlepší část dne přišla až po konci soutěže, když jsme s panem učitelem Machatým a Justine zašli do jedné z pražských cukráren. Na rozdíl od třídenní Olympiády v německém jazyce zde bohužel nebyl prostor se více poznat s ostatními soutěžícími. Program byl soustředěn bezprostředně na samotnou soutěž.

Obrovský dík z mé strany za úspěch v soutěži patří paní učitelce Axmannové a panu učiteli Machatému, kteří mě celých šest let na gymnáziu podporují a připravují.

Aneta Roubová, 6. B

Aneta se v nejvyšší kategorii soutěže B2 umístila na 4. místě. K tomuto úspěchu jí moc gratulujeme a děkujeme za vynikající reprezentaci školy. Uspět se znalostí dvou jazyků na tak vysoké úrovni je obdivuhodné.

I. Axmannová, P. Machatý

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.