Maturitní zkoušky více
MENU více

Netradiční výuka francouzštiny v kvintě

Publikováno: 17. 6. 2019

Zatímco se část našich spolužáků vydala na dobrodružství do Portugalska, my v hodinách francouzštiny vedených panem učitelem Machatým jsme nezaháleli a pilně si procvičovali naši slovní zásobu a gramatiku. Všechno bylo formou her zaměřených na poznávání francouzské kultury.

Vyzdvihnul bych například hned první den, kdy jsme byli bez našich cestovatelů, protože jsme hráli typickou společenskou hru Francouzů – pétanque. Veškeré fráze, počítání bodů i mírné hádky v rámci soutěživosti jsme říkali francouzsky. Téměř bez nadsázky mohu říci, že bychom byli schopni hrát pétanque ve Francii (jen díky verbální stránce, na té herní se musí ještě zapracovat :)).

Další dny byly vyplněné hrami zaměřenými na gramatiku nebo na rychlost a správnost odpovědí na otázky týkající se různých témat. Naučili jsme se spoustu nových věcí a zajímavostí o francouzské kultuře.

Na závěr bych chtěl za celou skupinu francouzštinářů z 5. A poděkovat panu učiteli Machatému, díky kterému jsme se mohli vzdělávat u nás netradičním a mnohem příjemnějším způsobem než v jiných předmětech a nadýchali se čerstvého vzduchu na naší školní zahradě.

Matěj Rychnovský, Adam Václavík

Kategorie:

Ze života školy
více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.