Maturitní zkoušky více
MENU více

Vědomostní orienťák

Publikováno: 6. 3. 2021

Nudíš se? Netušíš, co budeš dělat následující 2 týdny? Štve tě korona, jsi sociálně deprimovaný a už tě přestává bavit hraní CSka? Ideální stav na to vyzkoušet něco nového! Od soboty 6. 3. 2021 bude ve Studáneckém lese po dobu deseti dní (do úterý 16. 3. 2021) připraven bezkontaktní „vědomostní orienťák“. Neboj, není to nic složitého, zvládne ho úplně každý.

Na mapě https://gypce.cz/mapa/dasackyobmapa.pdf bude vyznačená trať o 13 kontrolách, přičemž na každé z nich najdeš zalaminovaný štítek s otázkou. Tvým úkolem je trať celou projít ve správném pořadí. Neděs se! Samozřejmě chápeme, že ne každý je orienťákem políbený, a tak nejdříve pár rad do začátku.

Start trati se nachází v místě červeného trojúhelníčku, následně pokračuj po jednotlivých kontrolách (červená kolečka, postupně spojená čarou) v pořadí od 1 (vždy napsáno u kolečka představující kontrolu) až do místa dvou soustředných koleček značících cíl. A jak jsme již nastínili, nejedná se o klasický orienťák, ale o jeho trochu vědomostnější formu. K mapě tedy přibal ještě tužku a papír, popř. mobil a odpovědi na otázky z jednotlivých kontrol si zapisuj.

V cíli, na trati nebo doma si otevři tento formulář: https://forms.gle/myGD6qx8iUFktiit8 , do něj zadáš odpovědi a odešleš. V lese se můžeš pohybovat, kudy chceš. Výběr trasy je jen na tobě. Červených spojnic mezi jednotlivými kontrolami si nevšímej, jsou zde jen pro zviditelnění pořadí a v reálu na nich nic není. Dodrž tak prosím pouze správné pořadí.

Jestli poběžíš nebo si uděláš pohodovou procházku, necháme již na tobě. Pokud bys ale chtěl, můžeš si čas stopovat (od startu do cíle, odpovědi odešleš po doběhu) a svůj výkon zapíšeš do již zmíněného dotazníku. Tři nejrychlejší získají čokoládovou cenu. Ale pozor! Za každou špatnou odpověď je penalizace 2 minuty, která se přičte k tvému času. Dodržuj však fair-play, kdybys podváděl, tak ti výhra stejně nebude tak chutnat :-). Pokud bys měl nějaký dotaz nebo ti něco nefungovalo, můžeš napsat na email ondra.macek(zavináč)post.cz, na instagram @kolosova.verca nebo přes FB/Messenger sem https://www.facebook.com/profile.php?id=100009219173999.

Shrnutí:
1. Vytiskni si nebo stáhni mapu z odkazu v textu (https://gypce.cz/mapa/dasackyobmapa.pdf).
2. Vezmi si tužku, papír, mobil a vyraz na Studánku na start (červený trojúhelník v mapě).
3. Pokud chceš závodit, začni si na startu měřit čas. Můžeš si ale trasu klidně jen projít bez závodění, je to jen na tobě.
4. Vyraz ze startu na kontrolu s číslem jedna, z ní pokračuj na 2 atd., až do cíle (dvě soustředná červená kolečka), na každé kontrole vyřeš otázku a zapiš si odpověď.
5. V cíli si stopni čas, formulář (https://forms.gle/myGD6qx8iUFktiit8 ) vyplň buď na místě, nebo stačí až doma.

Ondřej Pipek, 3.H

Kategorie:

Ze života školy
více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.