Maturitní zkoušky více
MENU více

Soutěž v ruském jazyce

Publikováno: 9. 5. 2021

Soutěž v ruském jazyce letos potkal stejný osud jako ostatní soutěže v cizích jazycích, které byly kvůli pandemii koronaviru zrušeny. Přesto jsme se rozhodli dát žákům možnost poměřit si své znalosti se svými vrstevníky z jiných škol a pod záštitou našeho gymnázia uspořádali neoficiální krajské kolo, kterého se zúčastnili žáci oslovených škol v Pardubickém kraji, kteří každoročně vysílají do soutěže své zástupce.

Všichni soutěžící měli za úkol sdělit porotě co nejvíce o sobě a svých blízkých, popsat obrázek a ve vyšší kategorii také reagovat na všetečné dotazy poroty týkající se hlavně školy a vlivu současné situace na jejich život. Především středoškoláci prokázali opravdu výbornou úroveň znalosti ruštiny a je velká škoda, že není možnost dalšího postupu do celostátního kola, neboť náš zástupce ani jeho náhradník by se tam určitě neztratili.

Co se týče našich žáků, tak v kategorii ZŠ a nižších ročníků VG jsme zástupce neměli, ale v kategorii SŠ a vyšších ročníků VG naši školu reprezentovaly dvě žákyně ze 7.A  Jana Doskočilová a Nela Horáková. Prvně jmenovaná se umístila na krásném 4. místě a druhá naše zástupkyně obsadila 6.místo. Děvčatům gratulujeme a doufáme, že své znalosti předvedou i příští rok.

Za porotu Ivana Kvíderová

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.