Maturitní zkoušky více
MENU více

Workshop Budoucnost máme ve svých rukou

Publikováno: 7. 6. 2021

Po návratu z distanční výuky do školy na mě padla mírná deprese z toho, jak je výuka ve škole často neefektivní a že zase ztratím 3 hodiny denně cestováním. V tomto rozpoložení jsem tedy uvítal, když nám pan učitel poslal tip na tento workshop, a já si mohl školní vzdělávání trochu ozvláštnit. Název zněl zajímavě, a když jsem pročítal podrobnější informace, zjistil jsem, že by to opravdu i zajímavé mohlo být. Tak proč se nepřihlásit!

Workshop probíhal online od 8:30, takže na vstávání ideální kombinace. Po připojení jsem si myslel, že budu ze školy jediný, ale vzápětí jsem objevil mezi přihlášenými Martina Kolovratníka a Matěje Rychnovského, se kterými jsem nakonec skončil ve stejném týmu. Náš tým doplňoval ještě další Matěj, ten už byl ale z Ústí nad Orlicí.

Po přihlášení nás čekal úvod a po něm množství informací o různých organizacích, kde se můžeme například jako dobrovolníci angažovat, a o možnostech, které se nabízí při snaze něco změnit. A ty jsou velké :-).  Poté jsme se dozvěděli něco o projektovém managementu a začali ve skupinách vymýšlet své vlastní projekty. Po obědě přišli pozvaní hosté – většinou zástupci neziskových organizací, a dávali nám tipy při vytváření našeho projektu. Projektem naší skupiny je databáze fotek jídel ze školní jídelny, která se vyvěsí na speciální web, kde bude možno jídla hodnotit. Možná to nezní jako něco extra, ale až si budeš říkat, co je to vlastně to maso pěti barev, fotka ti hodně pomůže rozhodnout se, jestli si nedat radši dvojku, nebo si oběd odhlásit a jít třeba do toho Meca. Tím se také ušetří celkem dost jídla, které by se jinak zbytečně vyhodilo. K omezení plýtvání také přispěje další část našeho projektu, ve které přemýšlíme nad možností odhlášení polévky. Kuchařky by tak nemuseli odhadovat, kolik se jí sní. Při hlasování o nejlepší projekt jsme zvítězili, přítomným se naše myšlenka líbila, takže možná postoupíme do dalšího kola, které se koná v Praze.

Workshop byl skutečně přínosný a dokázal nás namotivovat k tomu, že něco dělat má smysl a že je to jednodušší, než se zdá. Poznali jsme taky několik nových lidí a získali trochu informací o projektovém managementu. Tuhle akci opravdu doporučuji. Jestli se bude konat i příští rok, neváhejte se přihlásit. Je to zadarmo a není co ztratit.

Ondra Pipek, 3.H

Kategorie:

Ze života školy
více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.