Maturitní zkoušky více
MENU více

Dašák boduje – nový ročník Microsoft STC přivítal ve svých řadách dva studenty z naší školy 

Publikováno: 22. 2. 2022
 

Studentské Trenérské Centrum, nebo-li STC, je výběrový program pro středoškoláky pod záštitou společnosti Microsoft. Během čtyř semestrů se studenti nejen naučí pracovat v týmu na projektech, které mají celorepublikový dopad, ale především se ponoří do webinářů zlepšujících jejich soft skills a znalosti IT od expertů z oboru. 

Každoročně se do STC hlásí stovky studentů z celé České republiky. Několika pohovory před odbornou porotou se do zdárného konce obvykle probojuje okolo třiceti až čtyřiceti lidí, a letos se mezi ty nejlepší zařadili i dva studenti našeho gymnázia. Jmenovitě to jsou: 

  • Adam Thomas Mezera, 1. F 
  • David Theodor Nimrichtr, 6. A 

V následujících dvou letech tak Adama a Davida čekají stovky hodin sebevzdělávání v oblasti informačních technologií, měkkých dovedností a  obchodních operací. Odnesou si mnoho zkušeností, které se jim v budoucnu rozhodně vyplatí. Ale co o STC zatím říkají sami Adam s Davidem? 

“STC mě příjemně překvapilo velkou profesionálností převzatou od Microsoftu a současně vlídností kolektivu. Jsem součástí akční skupiny Azure IT Pro, která se zabývá využitím cloudových služeb. Již z prvních webinářů vidím, že získám mnoho cenných vědomostí a zkušeností a všem svým vrstevníkům vřele doporučuji si program vyzkoušet.”  – David 

„V STC se mi zalíbila přátelská komunita a webináře, které jsou vždy pěkně zpracované k tématu. Jsem ve skupině Windows, která se zabývá operačními systémy, také se zaměřuje na schopnosti prezentovat a rozvíjet svou osobnost. Všem, kteří váhají, zda to zkusit, běžte do toho, už teď je to pro mě skvělá zkušenost.“ – Adam  

V neposlední řadě bych ještě ráda poděkovala svým dašáckým kolegům ze starších ročníků STC, se kterými jsme společně vložili mnoho energie do přípravy výběrové kampaně pro ročník STC2022 – Jakub Ferenčík (8. B), Dominik Procházka (7. B) a Jakub Kučera (6. A). 

Vyhlášení nového ročníku probíhalo na online konferenci studuj.digital • live, na kterou se můžete podívat tady. 

Určitě sledujte naše sociální sítě, kde pravidelně zveřejňujeme obsah s tipy na seberozvoj a informační technologie – ať už se pohybujete na Instagramu, Facebooku, LinkedInu nebo YouTube, své si najde každý. 

Pokud vás program zaujal, přihlášky pro ročník 2023 se budou spouštět přibližně v září, tak si to nenechte ujít. Pojďte růst s námi! 

Adéla Kmoníčková (8. A), David Theodor Nimrichtr (6. A), Adam Thomas Mezera (1. F) – Microsoft STC; foto z teambuildingu STC: Adam Libra, Microsoft STC

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.