Maturitní zkoušky více
MENU více

Florbalisti Dašáku v celostátním finále!

Publikováno: 10. 4. 2022

Po okresním a krajském kole, kterým kluci prošli hladce jako nůž máslem, čekalo tým Dašáku celostátní finále, které se konalo 24. března v Praze. Tým vedený panem učitelem Žákem se vydal do areálu HAMR-Braník plný očekávání. V kraji bezkonkurenční tým bojoval v Praze proti těm nejlepším v republice. Hned v prvním zápase narazili kluci na největšího favorita turnaje, Moravskoslezský kraj. Proti pozdějšímu vítězi turnaje reprezentanti Dašáku odehráli vyrovnané utkání, ve kterém byli nakonec poraženi 3:4.

Následné výhry nad Zlínem a Krnovem zařídily postup do čtvrtfinále z druhého místa. Ve čtvrtfinále ale přišel veliký zvrat. Dašáci totiž narazili na jihlavské gymnázium. V tomto zápase ukázal soupeř obrovskou produktivitu, ze tří střel skóroval třikrát. Tři branky vstřelil i tým Dašáku, a tak musely rozhodnout nájezdy. V nich naši florbalisté selhali, a proto tým, který cílil na příčky nejvyšší, vypadl ve čtvrtfinále. Hráče Dašáku tak čekal již pouze zápas o páté místo. V něm už byli ale bez koncentrace, v odvetě se Zlínem prohráli znovu při nájezdech.

I přes semifinálový neúspěch se Dašák umístil na skvělém šestém místě v celorepublikovém finále a nemá se rozhodně za co stydět.

Lukáš Drahný

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.