Maturitní zkoušky více
MENU více

Na našem gymnáziu pomůže s angličtinou Američanka Anna Caroline Zittle

Publikováno: 2. 9. 2022

V novém školním roce pomůže s výukou angličtiny na středních školách po celé České republice 31 stipendistů Fulbrightova programu (https://www.fulbright.cz/) a jednou z nich je i Anna Caroline Zittle, která bude v tomto školním roce působit právě na naší škole.

Mladí Američané ve věku od 21 do 26 let, čerství absolventi bakalářských nebo magisterských programů, do České republiky jezdí asistovat středoškolským učitelům již od roku 2005 a celkem se jich na tomto programu vystřídalo téměř 250. Asistenti se kromě výuky angličtiny také zapojují do života svých hostitelských měst. Mnozí nabízejí odpolední konverzační kurzy pro studenty, učitele a další zájemce. Někteří zpívají v místním sboru nebo kapele, sportují, vedou divadelní kroužek nebo pomáhají v neziskových organizacích.

Asistentka Anna Caroline Zittle pochází z Baltimore ve státě Maryland a je čerstvou absolventkou Lafayette College ve státě Pensylvánie (vystudovala obor matematika a hudba). Anna se plánuje zapojit do našeho školního sboru, sportovních aktivit školy a zároveň povede odpolední konverzační kroužek AJ pro naše žáky/žákyně. Ve volném čase ráda lyžuje, hraje na housle, skládá hudbu, peče a ráda chodí do přírody.

Pevně věříme, že se Anně bude na naší škole líbit a že její přítomnost v hodinách anglického jazyka ve spolupráci s vyučujícími AJ přispěje ke zlepšení jazykové úrovně našich žáků/žákyň.

Kateřina Ulbrichová

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.