Maturitní zkoušky více
MENU více

Adaptační kurz očima žáků

Publikováno: 13. 9. 2022

Čtvrtek 1.9. – Neděle 4.9.2022 

Třída 1.H zahájila novou éru svého života, vstup na střední školu, rovnou adaptačním kurzem. Ve čtvrtek jsme se sešli u gymnázia a vyrazili do Zbraslavic. Tam se nás hned ujala instruktorka Kája  z agentury Wenku a začali jsme se seznamováním. Hry různého charakteru nás nejen všechny sblížily, ale i pomohly poznat ostatní spolužáky také z druhé stránky. Hráli jsme např. ropovod, stavěli bezpečnou raketu pro vajíčko nebo jeli na člunu.  Většina z nás bydlela v chatkách. Jídlo bylo dobré, ale fronty se většinou táhly daleko od jídelny. Samotný areál byl krásný. Tento adaptační kurz nás všechny sblížil a připravil na následující 4 roky života. 

Anna Burkoňová,1. H 

 Na adaptačním kurzu jsme měli možnost seznámit se pomocí spousty různorodých aktivit s našimi novými spolužáky i s naší novou třídní učitelkou. Hráli jsme nejen seznamovací aktivity, ale také sportovní hry. Při seznamovacích aktivitách jsme měli možnost vyzkoušet naši důvěru při vedení spolužáka se zavázanýma očima. Jednou ze sportovních aktivit bylo i stavění voru, na kterém jsme následně pluli po vodě. Během volných chvil jsme měli čas si povídat a seznamovat se blíže s ostatními. Čas na adaptačním kurzu utekl rychle a věřím, že všichni si to velmi užili. Díky adaptačnímu pobytu jsme se poznali a zjistili, že dokážeme držet při sobě a spolupracovat. Pevně věřím, že se nám to bude dařit i nadále. 

Třída 1. F 

Na adaptačním kurzu se nám moc líbilo. Seznámili jsme se tu se svými spolužáky, se kterými budeme trávit nastávajících osm let. Agentura Wenku nám připravila spoustu zábavných a kreativních her. Postavili jsme zde vor, házeli jsme vajíčka z okna a zachraňovali námořníky před žraloky pomocí lanovky. Bylo zde fotbalové hřiště, tělocvičny a hřiště na volejbal nebo přehazku. Líbilo se nám, že jsme u her museli přemýšlet, pracovat rukama a dost jsme se u toho nasmáli.

Třída 1. A

více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.