Maturitní zkoušky více
MENU více

Francouzský velvyslanec v ČR J.E. Alexis Dutertre navštívil naši školu

Publikováno: 4. 4. 2023

V pondělí 3. dubna 2023 přivítalo naše gymnázium vzácnou návštěvu. V rámci oficiální návštěvy Pardubic k nám na školu zavítal francouzský velvyslanec v ČR J.E. pan Alexis Dutertre, kterého doprovázel attaché pro jazykovou spolupráci pan Éric Playout,a attaché pro decentralizovanou spolupráci paní Denisa Pánková Schránilová.

Po formálním přivítání před školou se v ředitelně rozběhla přátelská debata s vedením školy a vyučujícími francouzského jazyka. Pan velvyslanec představil frankofonní projekty, mobility a další možnosti spolupráce, do kterých by se naše škola mohla zapojit. Druhé cizí jazyky, jejich místo ve vzdělávání, jejich využití v profesním životě a zájem o jejich studium byly hlavními tématy debaty. Pan velvyslanec byl rovněž seznámen s frankofonními projekty, které jsou pořádány na naší škole.

Následně se delegace přesunula do učebny MM1, kde již čekali francouzštináři z vyššího gymnázia. Pan velvyslanec krátce představil svou profesní dráhu a poté již zodpovídal dotazy našich žáků. Po překonání počáteční nervozity se rozeběhla zajímavá debata. Pan velvyslanec odpovídal jak na otázky zaměřené na jeho diplomatickou práci, tak na dotazy osobního charakteru.

Přemysl Machatý, foto Olga Vacková

Kategorie:

Ze života školy
více

  • Kontakt více
    • Gymnázium, Pardubice, Dašická 1083
    • 530 03 Pardubice, Česká republika.
    • telefon: 466 650 715
    • e-mail: info@gypce.cz
více
zavrit

Hledat na webu

Archiv příspěvků

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie.

Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.



Další informace zde.